Εξιχνιάστηκε απάτη με πώληση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Στο autogreeknews, έχουμε γράψει για τους έλεγχους που πρέπει να κάνει κάποιος σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πριν προβεί στην αγορά του (δείτε εδώ τι να προσέξετε και πώς να ελέγξετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο). Εξάλλου όλοι, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο ελέγχουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πριν το αγοράσουν.

Φαίνεται όμως πως υπάρχουν και κάποιοι που απλώς εντυπωσιάζονται από κάποιες εικόνες του αυτοκινήτου που τους ενδιαφέρει στο διαδίκτυο και σπεύδουν να βάλουν προκαταβολή, χωρίς καν να το έχουν δει από κοντά.

Αυτό το λάθος έκανε και ένας 47χρονος από τον Βόλο, όταν έπεσε στα δίχτυα μιας 42χρονης και του 30χρονου συνεργού της, από το Άργος. Το θύμα είχε συμφωνήσει για την αγορά του αυτοκινήτου το οποίο εικονικά πουλούσαν οι απατεώνες (δεν υπήρχε αυτοκίνητο τέτοιο) και κατέθεσε σε τραπεζικό κατάστημα του Βόλου 500 ευρώ στις 7 Νοεμβρίου και άλλα 260 ευρώ την επομένη μέρα, έπειτα από υπόδειξη των υποτιθέμενων ιδιοκτητών του μεταχειρισμένου.

Το αυτοκίνητο όμως δεν έφτασε ποτέ στο Βόλο, όπως του είχαν υποσχεθεί και υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος τους, με την έρευνα των αστυνομικών να οδηγεί στα ίχνη τους.

Οι δράστες έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου ο οποίος τους άσκησε δίωξη για απάτη μέσω διαδικτύου.

Πριν λοιπόν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση για αγορά μεταχειρισμένου βεβαιωθείτε πως το αυτοκίνητο υπάρχει και πως τα χαρτιά του είναι σωστά. Σε καμία περίπτωση μην δίνεται λεφτά πριν δείτε το αυτοκίνητο από κοντά.

Get it on Google Play Download on the App Store