Νέο Dacia Duster και Renault premium

Το πρόγραμμά της για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε η Renault, για τις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, όπου θα παρουσιάσει το νέο -όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου- Dacia Duster, ενώ θα γίνει και η παγκόσμια πρεμιέρα ενός πρωτότυπου Renault αγνώστων στοιχείων.

Ξεκινώντας από το Duster, θα φέρει αλλαγές στην σχεδίαση και πιθανώς στα μηχανικά μέρη. Εξωτερικά ενδέχεται να ενσωματώσει στοιχεία από το  Renault DCross concept, που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Σάο Πάολο τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ στο εσωτερικό δεν αποκλείεται να υιοθετεί χαρακτηριστικά από το νέο Dacia Sandero και Logan. Σε επίπεδο κινητήρων ο diesel 1.5 dCi θα παραμείνει ως έχει, ωστόσο ο 1.6 βενζίνης με την αυξημένη κατανάλωση και εκπομπές CO2 θα μπορούσε να δεχτεί κάποιες βελτιώσεις ή ακόμα και να αντικατασταθεί από τον σύγχρονο 1.2 TCe.

Το νέο πρωτότυπο Renault που θα αποκαλυφθεί στη Φρανκφούρτη θα αποτελεί τον προάγγελο ενός premium αυτοκινήτου και ίσως να δείχνει τη μελλοντική Laguna με δεδομένο ότι το 3ης γενιάς μοντέλο βρίσκεται στην αγορά 6 χρόνια. Την παρουσία του θα κάνει και ο νέος κινητήρας της F1 για το 2014, ενώ τον εκθεσιακό χώρο της Renault – Dacia θα πλαισιώνουν όλα τα γνωστά μοντέλα, μεταξύ των οποίων το Renault Captur και το νέο Dacia Sandero θα λανσαριστούν και στην χώρα μας από την TEOREN MOROTS τον Σεπτέμβριο. 

Get it on Google Play Download on the App Store