Νέα BMW Σειρά 1 Sedan τέλη του 2015 με κίνηση εμπρός!

Η Σειρά 1 της BMW ετοιμάζεται να αποκτήσει για πρώτη φορά και σεντάν έκδοση, προκειμένου να ανταγωνιστεί τα άμεσα αντίπαλα μοντέλα Mercedes CLA και Audi A3 Sport Sedan. Αυτή την περίοδο η 4θυρη BMW Σειρά 1 βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο για εκτεταμένες δοκιμές σε άκρως αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ το λανάρισμά της αναμένεται προς τα τέλη του 2015 ή αρχές του 2016.


Παρά το γεγονός ότι θα φέρει τον αριθμό «1», το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ένα εξολοκλήρου νέο μοντέλο και δεν θα αποτελεί απλά μια 5θυρη Σειρά 1 με τρίτο όγκο. Ανεπίσημες προς το παρόν πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα UKL, δηλαδή σε αυτή που εξελίχθηκε η προσθιοκίνητη BMW Σειρά 2 Active Tourer, ενώ σε αυτή θα βασιστεί και η επερχόμενη BMW X1. Ωστόσο εκτός από τις εκδόσεις με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς θα υπάρχουν και οι τετρακίνητες xDrive.

Σχεδιαστικά θα διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την προσφάτως ανανεωμένη BMW Σειρά 1, πίσω θα έχει το χαρακτηριστικό «κόψιμο» Hofmeister kick, το πίσω παρμπρίζ θα διαθέτει έντονη κλίση και το πίσω καπό θα είναι υπερυψωμένο (ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες από τον σχεδιαστή Remco M). Από πλευράς κινητήρων, αναμένεται να τροφοδοτείται με τους νέους 3κύλινδρους TwinPower Turbo των 1.5 λίτρων βενζίνης και ντίζελ, καθώς και με τους 2λιτρους. 

Get it on Google Play Download on the App Store