Νέα αγωνιστική BMW M6 GT3 500 ίππων και 1.300 κιλών

Την πρώτη εμφάνισή της έκανε η νέα αγωνιστική BMW M6 GT3, η οποία παρά το καμουφλαρισμένο της αμάξωμα φαίνεται άκρως εντυπωσιακή και μυώδης με τα φαρδιά φτερά, την πίσω μεγάλη αεροτομή και την ελάχιστη απόσταση από το έδαφος. Οι δοκιμές ξεκίνησαν στις εγκαταστάσεις της BMW στο Dingolfing της Γερμανίας με στόχο να είναι πανέτοιμη για την αγωνιστική περίοδο του 2016.


Η BMW M6 GT3 εφοδιάζεται με έναν 4.4 λτ. V8 TwinPower Turbo κινητήρα παραγωγής, ο οποίος έχει τροποποιηθεί για την χρήση του στην πίστα. Διαθέτει ξηρό κάρτερ λαδιού και αποδίδει πάνω από 500 ίππους, συνδυάζεται με εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο και το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου βρίσκεται κάτω από 1.300 κιλά.

Η M6 Coupe αποτελεί μια ιδανική βάση, στην οποία οι μηχανικοί της BMW έχουν κάνει πολλές αλλαγές στην αεροδυναμική και σε επιμέρους μηχανικά τμήματα. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε και στην ασφάλεια του οδηγού, μέσω και του εγκεκριμένου από την FIA κλωβού ασφαλείας σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές. Τιμή δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο η BMW δέχεται παραγγελίες.

 

Get it on Google Play Download on the App Store