Νέα σχέδια της BMW Σειρά 1 Sedan με την κίνηση εμπρός


Μεγάλες θα είναι οι ανατροπές που θα φέρει η επόμενη, 3ης γενιάς BMW Σειρά 1, αφού για πρώτη φορά θα αποκτήσει σεντάν αμάξωμα αλλά και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Σχεδιαστικά σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές, ωστόσο θα διατηρήσει την γνώριμη σιλουέτα της με τα έντονα νεύρα στο αμάξωμα, όμως θα γίνει πιο κομψή με μικρότερα και πιο στενόμακρα φωτιστικά σώματα, στα πρότυπα της BMW Σειράς 2, όπως μπορούμε να δούμε και από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Η νέα BMW Σειρά 1 θα παρουσιαστεί το 2017 και η γερμανική φίρμα θα λανσάρει παράλληλα και το New Entry-level Sedan (NES) μοντέλο, προκειμένου -έστω και με αρκετή καθυστέρηση- να ανταγωνιστεί τη Mercedes CLA και το Audi A3 Sedan. Όπως και τα εν λόγω άμεσα αντίπαλα μοντέλα, έτσι και η Σειρά 1 Sedan θα διαθέτει κίνηση τους εμπρός τροχούς, δεδομένου ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα της BMW Σειρά 2 Active Tourer. Στην ίδια πλατφόρμα θα εξελιχθεί με την σειρά της και η επίσης προσθιοκίνητη μελλοντική BMW X1.

Αντίστοιχα και οι κινητήρες θα προέρχονται από το πρώτο μικρομεσαίο πολυχρηστικό μοντέλο της BMW αλλά και από το νέο MINI, όπως είναι οι αρχικοί 3κύλινδροι TwinPower Turbo των 1.5 λίτρων βενζίνης και πετρελαίου, με απόδοση έως 136 ίππων. Φυσικά θα υπάρξουν μεγαλύτερα και ισχυρότερα μηχανικά σύνολα, ωστόσο ακόμα είναι πολύ νωρίς για τις όποιες προβλέψεις.  

Get it on Google Play Download on the App Store