Συλλεκτική BMW 760Li M Sport

Προορισμένη μόνο για τη Μέση Ανατολή, η νέα BMW 760Li M Sport είναι μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση της κορυφαίας BMW Σειρά 7 με μακρύ μεταξόνιο. Παρουσιάστηκε στα πλαίσια της VIP έκθεσης «You are the Queen», που έλαβε χώρα στη Σαουδική Αραβία και προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές -6ψήφιο φυσικά- κόστος της νέας αυτής μοναδικής «7άρας».

Στα χαρακτηριστικά της νέας αυτής έκδοσης της BMW Σειρά 7 ξεχωρίζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, η BMW αποφασίζει να την εντάξει στο «M» κομμάτι των αυτοκίνητων της. Έστω και εάν αυτό έχει να κάνει μόνο με την αισθητική της συλλεκτικής αυτής BMW 760Li, αφού οι τροχοί της είναι ειδικής σχεδίασης M Sport με ζάντες 19 ή 20 ιντσών, ενώ περιμετρικά του αμαξώματος συναντούμε το body-kit M Sport Package, πλαισιωμένο και από ειδικά «Μ» λογότυπα. Στο εσωτερικό, η BMW τονίζει την πολυτέλεια του σαλονιού χρησιμοποιώντας μπεζ Oyster Nappa δέρματα, με τους αγοραστές να μπορούν να  επιλέξουν μεταξύ πορτοκαλί, μπλε, κόκκινων ή μαύρων ραφών. Επίσης, στα προσκέφαλα ξεχωρίζουν τα λογότυπα «V12», ενώ υπάρχουν και ξύλινες, Piano Black επενδύσεις στο ταμπλό.

Σε αντίθεση πάντως με την ονομασία της έκδοσης αυτής, η BMW δεν έχει επέμβει καθόλου στον κινητήρα της 760Li, ο οποίος είναι ο γνωστός και μεγαλύτερος στη γκάμα των Βαβαρών, V12 των 6,0 λίτρων. Με τη βοήθεια διπλών turbo η ισχύς του φθάνει στα 544 άλογα και η ροπή ανέρχεται στα θηριώδη 750 Nm. Όλη αυτή η δύναμη στέλνεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου-σειριακού κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα, η BMW 760Li M Sport απαιτεί μόλις 4,6 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store