Αυτή είναι η νέα κορυφαία BMW M3 (;)

Παρουσιάστηκαν από γνωστό αγγλικό περιοδικό οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες και στοιχεία (όπως ισχυρίζεται) της νέας BMW M3 με τη μυώδη εμφάνιση και τα πολύ τονισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά. Εξωτερικά, ο εμπρός προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα σπόιλερ από ανθρακόνημα, το «φουσκωμένο» καπό, οι μεγάλες μαύρες ζάντες, οι προσθήκες στα μαρσπιέ, οι ανασχεδιασμένοι καθρέπτες, η διακριτική αεροτομή στο πίσω καπό και ο σπορτίφ πίσω προφυλακτήρας με το διαχύτη και τις διπλές απολήξεις των εξατμίσεων αποτελούν βασικά αισθητικά γνωρίσματα της κορυφαίας νέας BMW M3.

Για την κίνησή της φροντίζει το νέο 6κύλινδρο TwinPower Turbo μηχανικό σύνολο των 3.0 λίτρων απόδοσης 455 ίππων και 550 Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ., το οποίο εξασφαλίζει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 290 χλμ./ώρα (χωρίς περιοριστή ταχύτητας). Οι επιλογές στα κιβώτια ταχυτήτων είναι το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη και το 6τάχυτο μηχανικό.

Το βάρος της νέας BMW M3 θα είναι 100 κιλά λιγότερο από αυτό της προγενέστερης (γύρω στα 1.550 κιλά), με πλουσιότερο μάλιστα εξοπλισμό, χάρη στην εκτενή χρήση ελαφριών υλικών στο αμάξωμα, όπως το ανθρακόνημα για την οροφή και το εμπρός και πίσω καπό, και το συνθετικό πλαστικό για τα εμπρός φτερά.

Για την περαιτέρω βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και οδηγικής αίσθησης, η νέα BMW M3 εφοδιάζεται με το τελευταίας γενιάς περιορισμένης ολίσθησης πίσω διαφορικό, με υδραυλική υποβοήθηση στο τιμόνι (έναντι ηλεκτρικού στις υπόλοιπες εκδόσεις) και με «νορμάλ» ελαστικά αντί για run flat. Επίσης θα υπάρχουν επιλογές για τις ρυθμίσεις της ανάρτησης και της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου μέσω σχετικών ρυθμίσεων, για τις οποίες δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η νέα BMW M3 αναμένεται να κάνει επίσημη πρεμιέρα προς τα τέλη του έτους, ενώ η κουπέ Μ4 θα παρουσιαστεί περίπου ένα χρόνο αργότερα.

Πηγή: www.autoexpress.co.uk  

Get it on Google Play Download on the App Store