Ξεκίνησε η παραγωγή του Opel Cascada

Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για το εργοστάσιο της Opel στη Gliwice (Πολωνία). Σήμερα, το πρώτο Cascada, το κομψό μεσαίο cabrio της Opel έφυγε από τη γραμμή συναρμολόγησης. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει απόχρωση seashell και βενζινοκινητήρα 1.6 turbo. Το νέο μοντέλο κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την ερχόμενη εβδομάδα.

Πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι παρευρέθηκαν στην επίσημη έναρξη παραγωγής. «Η σημερινή μέρα είναι πραγματικά ξεχωριστή, όχι μόνο για το εργοστάσιο της Gliwice, αλλά και για την Opel. Το Cascada είναι το επόμενο σημαντικό μοντέλο της προϊοντικής μας επέλασης . Μετά τα ADAM και Mokka, με το Cascada προσεγγίζουμε τώρα πελάτες σε κατηγορίες όπου μέχρι πρότινος δεν είχαμε παρουσία» σχολιάζει ο Steve Girsky, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Opel, Αντιπρόεδρος GM & Πρόεδρος GM Europe.

Ο Girsky καλωσόρισε τον Πολωνό Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και επίτιμο προσκεκλημένο, Janusz Piechocinski, ο οποίος δήλωσε τα εξής, «Η Gliwice είναι μία πόλη πλούσια σε παράδοση, πυλώνας της βιομηχανικής περιοχής της Άνω Σιλεσίας. Η σημασία της για την Πολωνική οικονομία είναι τεράστια. Το γεγονός ότι ένα ακόμα μοντέλο Opel θα παράγεται εδώ, επιβεβαιώνει την ποιοτική δουλειά που γίνεται στην περιοχή και στο εργοστάσιο».  

Από το 1996 που εγκαινιάστηκε, το εργοστάσιο της Gliwice είναι από τους στυλοβάτες του δικτύου παραγωγής της GM. Το Cascada είναι το έκτο μοντέλο Opel που κατασκευάζεται στην Πολωνία – με προδιαγραφές κορυφαίας ποιότητας και σε προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής. «Νιώθουμε εξαιρετικά περήφανοι που μας εμπιστεύτηκαν την παραγωγή του πρώτου cabrio που δημιούργησε η Opel. Πρόκειται για ένα περίπλοκο εγχείρημα το οποίο η ενθουσιώδης ομάδα μας διαχειρίστηκε με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για εμάς» πρόσθεσε ο Διευθυντής του Εργοστασίου Andrzej Korpak. 

Get it on Google Play Download on the App Store