Ξεκίνησε η παραγωγή των SIDI κινητήρων της Opel

Οι νέας γενιάς άμεσου ψεκασμού κινητήρες SIDI (spark ignition direct injection) ECOTEC Turbo 1.6 λίτρων ξεκίνησαν να παράγονται στο εργοστάσιο κινητήρων της Opel στην Ουγγαρία, το οποίο για τον λόγο αυτό θα επεκταθεί, όπως ανακοίνωσαν ο Αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Σχέσεων της Opel, Joachim Koschnicke και ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Viktor Orbán.

«Η Opel βρίσκεται εν μέσω μιας προϊοντικής επέλασης: 23 νέα μοντέλα και 13 νέοι κινητήρες θα λανσαριστούν μέχρι το 2016, πολλοί από τους οποίους θα κατασκευαστούν στην Ουγγαρία» δήλωσε ο Joachim Koschnicke.

Η Opel θα επενδύσει 130 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στη νέα αυτή εγκατάσταση, όπου το εργοστάσιο θα επεκταθεί κατά 1.600 τετραγωνικά μέτρα, πάνω από 80 νέα μηχανήματα θα εγκατασταθούν και η ετήσια παραγωγή θα αυξηθεί κατά 100.000 κινητήρες. Συμπεριλαμβανομένης της νέας προσθήκης, το ύψος συνολικής επένδυσης της Opel στην Ουγγαρία θα φτάσει περίπου τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής θα αυξηθεί στους 600.000 κινητήρες.

Ο Koschnicke δήλωσε σχετικά: «Η Opel παραμένει στρατηγικός παίκτης στην οικονομία της Ουγγαρίας. Ήμασταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που επένδυσε σε αυτή τη χώρα το 1991 και οι τελευταίες επενδύσεις μας υπογραμμίζουν τη συνεργασία και τις δεσμεύσεις μας εδώ. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία και την επιτυχία μας: Η Opel είναι η Νο1 μάρκα στην Ουγγρική αγορά αυτοκινήτου και η δύναμη της μάρκας υποστηρίζεται και από την ισχυρή παρουσία μας στην παραγωγή».

Η γκάμα προϊόντων που θα κατασκευάζονται στο  νέο εργοστάσιο κινητήρων της Opel θα περιλαμβάνει μία μικρούς και μεσαίους βενζινοκινητήρες, καθώς και μεσαίους ντίζελ. Οι νέες οικογένειες κινητήρων που θα πληρούν τις μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6, περιλαμβάνουν άμεσο ψεκασμό στις μονάδες βενζίνης, διασφαλίζουν μία χαμηλή αναλογία ισχύος/βάρους, προσφέρουν ομαλή λειτουργία και μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2. Η μαζική παραγωγή των βενζινοκινητήρων 1.6 λτ. έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα ακολουθήσουν οι νέες μονάδες  diesel 1.6 λτ.. που ήδη πληρούν τα μελλοντικά πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6. 

Get it on Google Play Download on the App Store