Νέο εργοστάσιο της BMW στη Βραζιλία

To BMW Group σηματοδότησε τη θεμελίωση του νέου εργοστασίου στη Βραζιλία. Η επίσημη τελετή έλαβε χώρα στην Araquari, Santa Catarina παρουσία του Michel Temer, Αντιπροέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας, του Raimundo Colombo, Κυβερνήτη της Santa Catarina και του Ludwig Willisch, Περιφερειακού Διευθυντή Αμερικής για το BMW Group.

Ο Ludwig Willisch δήλωσε στα πλαίσια της τελετής: «Με την κατασκευή του εργοστασίου μας στην Araquari, ενισχύουμε την παρουσία μας στη Βραζιλία και προσθέτουμε άλλο ένα θεμέλιο λίθο στη μακροχρόνια αναπτυξιακή στρατηγική του BMW Group. Η Βραζιλία είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομίες παγκοσμίως και μια αγορά με εκπληκτικές δυνατότητες στο μέλλον.»

Ο Harald Krüger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG και Υπεύθυνος για την Παραγωγή, σχολίασε στο Μόναχο: «Σήμερα θέτουμε έναν ακρογωνιαίο λίθο για το πρώτο εργοστάσιο του BMW Group στη Νότιο Αμερική. Το νέο εργοστάσιο στη Βραζιλία θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας και θα συνεισφέρει σημαντικά στην κερδοφόρα και παγκοσμίως ισορροπημένη ανάπτυξη του BMW Group. Η στρατηγική μας φιλοσοφία “η παραγωγή ακολουθεί τις αγορές” έχει αποδειχθεί στο παρελθόν τόσο αποτελεσματική σε αγορές όπως ΗΠΑ και Κίνα, ώστε να εξασφαλίζει την επιτυχία μας και στη Βραζιλία, μια σημαντική αγορά στο μέλλον.»

Ισορροπημένη στρατηγική ανάπτυξης

 Το BMW Group στοχεύει στην επίτευξη ισορροπημένης ανάπτυξης σε όλες τις αγορές και ηπείρους. Ταχύτατα αναπτυσσόμενες αναδυόμενες αγορές όπως Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κορέα παίζουν κρίσιμο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Με την προσθήκη του νέου εργοστασίου στη Βραζιλία, το BMW Group επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής που μελλοντικά θα φτάσει τις 29 μονάδες παραγωγής και συναρμολόγησης σε 13 χώρες σε 4 ηπείρους.

Η έναρξη εργασιών του νέου εργοστασίου προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2014. Στις εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνονται τμήματα αμαξωμάτων, βαφής και συναρμολόγησης.

Τα επόμενα χρόνια, πάνω από 200 εκ. ευρώ θα επενδυθούν στο εργοστάσιο, με στόχο μια ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 30.000 οχημάτων. Η γκάμα θα περιλαμβάνει τα εξής μοντέλα: MINI Countryman, BMW Σειρά 1 5-θυρο, BMW Σειρά 3 Sedan, BMW X1 και BMW X3. Η νέα μονάδα θα προσφέρει περίπου 1.300 νέες θέσεις εργασίας, ενώ 60 νέοι υπάλληλοι έχουν ήδη προσληφθεί.

Περισσότερες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στο δίκτυο προμηθευτών του νέου εργοστασίου. Για την παραγωγή στην Araquari, το BMW Group προγραμματίζει την προμήθεια πολλών εξαρτημάτων από τοπικούς προμηθευτές. Γι’ αυτό το λόγο και η εταιρία στοχεύει στη έγκαιρη ενίσχυση των δεσμών με Βραζιλιάνους προμηθευτές.

Το νέο εργοστάσιο παραγωγής του BMW Group έχει έδρα στην Araquari, μια πόλη στη νότια πολιτεία της Βραζιλίας, Santa Catarina. Αυτό επιτρέπει στο BMW Group να εκμεταλλευτεί τις υποδομές του βιομηχανικού πάρκου Joinville, που βρίσκεται περίπου 20 χλμ. βόρεια του εργοστασίου. Tο BMW Group ετοιμάζει ένα κέντρο εκπαίδευσης στο Joinville’s Perini Businesspark για το νέο εργοστάσιο. Βασικό στοιχείο του κέντρο θα είναι μια εκπαιδευτική γραμμή συναρμολόγησης που πληροί τα παγκόσμια πρότυπα παραγωγής του BMW Group.  

BMW Group: Ισχυρή παρουσία στην αγορά της Βραζιλίας 

Στα πλαίσια της τελετής θεμελίωσης του νέου εργοστασίου στην Araquari, το BMW Group παρουσίασε περαιτέρω καινοτομίες για την αγορά της Βραζιλίας: Θα διατίθεται άμεσα η BMW 320i ActiveFlex, με τον πρώτο παγκοσμίως υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού που είναι ειδικά σχεδιασμένος για ευέλικτη χρήση καυσίμων αιθανόλης ή βενζίνης. Ο πρωτοποριακός συνδυασμός των τεχνολογιών BMW TwinPower Turbo και BMW ActiveFlex εξελίχθηκε αποκλειστικά για την αγορά της Βραζιλίας. Η BMW 320i ActiveFlex αποτελεί το πρώτο premium μοντέλο που λανσάρεται στη Βραζιλία και προσφέρει ευελιξία χρήσης καυσίμων ώστε οι οδηγοί να έχουν ελευθερία επιλογής. Ως τυπική BMW, προσφέρει παράλληλα τόσο υψηλές επιδόσεις όσο και απολαυστική οδική συμπεριφορά.

Μια ακόμα πρεμιέρα αποτέλεσε η παρουσίαση του BMW i3 στη Βραζιλία, του πρώτου πλήρως ηλεκτροκίνητου μοντέλου του BMW Group, το οποίο λανσαρίστηκε πρόσφατα στην Ευρώπη και θα διατίθεται στη Βραζιλία μετά το καλοκαίρι του 2014.

Το 1995 το BMW Group ίδρυσε στη Βραζιλία την Εθνική Εταιρία Πωλήσεων – National Sales Organization, ενώ το 1999 ακολούθησε η Εταιρία Χρηματοπιστωτικών Προϊόντων – Financial Sales Company. Από το 2009, η εταιρία επίσης παράγει μοτοσικλέτες στην Manaus, Βραζιλία.

Get it on Google Play Download on the App Store