Bentley Mulsanne Hybrid concept με V12 κινητήρα 6.75 λίτρων

Ποιος φανταζόταν ότι πριν από μερικά χρόνια η Bentley με τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα και τους ενεργοβόρους κινητήρες θα αποκτούσε οικολογική συνείδηση και θα παρουσίασε μια limo που να… μπαίνει στην πρίζα; Και όμως οι καιροί αλλάζουν και η premium Βρετανική φίρμα αποκαλύπτει την plug-in hybrid Mulsanne, η οποία βέβαια μη νομίζετε ότι τροφοδοτείται με κάποιο downsized turbo κινητήρα, αλλά με τον V12 των 6.75 λίτρων, μέχρι και αυτό να αλλάξει ίσως στο μέλλον και να δούμε κάποιο κινητήρα με τους μισούς κυλίνδρους.

Σύμφωνα με τη Bentley, το υβριδικό plug-in μηχανικό σύνολο εξασφαλίζει έως πάνω από 25% αύξηση της ισχύος σε συνδυασμό με 70% μείωση των εκπομπών CO2, ενώ θα εξασφαλίζει και κίνηση μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια για τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο CEO της Bentley, Dr. Wolfgang Schreiber μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας το 90% των αυτοκινήτων της φίρμας θα είναι plug-in hybrid. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο αρχικά θα λανσαριστεί στο νέο Bentley SUV το 2017.

Όσο για την Bentley Mulsanne Hybrid concept φέρει κάποιες διακριτικές αλλαγές που υποδεικνύουν τη διαφορετικότητά της, όπως είναι εξωτερικά κάποιες πολύ διακριτικές επενδύσεις σε χάλκινο χρώμα (θυμίζοντας τα καλώδια του ρεύματος), ενώ αντίστοιχου χρώματος λεπτομέρειες υπάρχουν και στον θάλαμο των επιβατών. 

Get it on Google Play Download on the App Store