Νέα Bentley Continental GT3-R με αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Την πιο σπάνια και δυναμική Continental ανακοινώνει η Bentley, τη νέα Continental GT3-R, η οποία είναι εμπνευσμένη από το αγωνιστικό αυτοκίνητο GT3, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με υψηλότερες επιδόσεις και αποδόσεις. Η Continental GT3-R θα παραχθεί σε μόλις 300 αντίτυπα, τα οποία θα φτιάχνονται στο χέρι στο Crewe, ενώ οι τελευταίες αγωνιστικές πινελιές θα γίνονται στο τμήμα Bentley Motorsport.

Εξωτερικά, τον αγωνιστικό χαρακτήρα της νέας Bentley Continental GT3-R ενισχύουν στοιχεία όπως το σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα, η σταθερή πίσω αεροτομή (αμφότερα από ανθρακόνημα), οι αεραγωγοί στο καπό για την καλύτερη ψύξη, οι πράσινες λωρίδες στα πίσω φτερά, οι μαύρη μάσκα και οι νέες επίσης μαύρες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών.

Στο εσωτερικό έχει αφαιρεθεί το πίσω κάθισμα, τα εμπρός είναι χειροποίητα από ανθρακόνημα με επενδύσεις αλκαντάρα, ενώ κυριαρχούν τα μεγάλα τμήματα από ανθρακόνημα σε πολλές επιφάνειες της καμπίνας.

Η ελαφρωμένη κατά 100 κιλά Continental GT3-R εφοδιάζεται με twin turbo V8 κινητήρα 4.0 λίτρων απόδοσης 580 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 700 Nm ροπής από τις 1.700 σ.α.λ. και συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF με πιο κοντές σχέσεις για καλύτερες επιδόσεις μέσω και του συστήματος τετρακίνησης. Οι επιδόσεις είναι αναμενόμενα καταιγιστικές, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα.

Για πρώτη φορά σε Bentley τοποθετείται περιοριστής ροπής σε κάθε ένα από τους δύο πίσω τροχούς, ενώ οι επαναπρογραμματισμένες επιλογές Drive και Sport προσφέρουν πιο τονισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά. Σε όλο αυτό το πακέτο έχει προστεθεί και η νέα εξάτμιση από τιτάνιο, η οποία εκτός από ένα βαρύτονο ήχο εξοικονομεί και 7 κιλά.

Αλλαγές υπάρχουν και στο στήσιμο στο δρόμο με την τοποθέτηση αερανάρτησης, ενώ για την πέδηση φροντίζουν τα δισκόφρενα από ανθρακόνημα διαμέτρου 420 χλστ. εμπρός με 8πίστονες δαγκάνες και των 356 χλστ. Μάλιστα η Bentley αναφέρει πως οι δίσκοι έχουν την ικανότητα να απορροφήσουν έως και 10 megajoules ενέργειας, τα οποία είναι αρκετά για να τροφοδοτήσουν το σπίτι μιας οικογένειας για 6 ώρες.

Για όσους ενδιαφερόμενους Κροίσους, οι παραγγελίες έχουν ανοίξει και οι παραδόσεις ξεκινούν στα τέλη του 2014. 

Get it on Google Play Download on the App Store