Honda Civic 1.0 VTEC TURBO με πρόγραμμα στα 151 άλογα

Το νέο Honda Civic στην αρχική του έκδοση διατίθεται με τον ολοκαίνουργιο 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.0 λτ. VTEC Turbo. Το μηχανικό αυτό σύνολο με τα πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας αποδίδει 129 ίππους και 200 Nm ροπής, τα οποία προσφέρουν σβέλτες επιταχύνσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δλ.) και εν κινήσει, χάρη και στη σωστή κλιμάκωση του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου με την πολύ καλή αίσθηση.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Honda Civic 1.0 VTEC Turbo 129 PS

Η εταιρεία βελτιώσεων BR-Performance με έδρα στο Βέλγιο ανακοίνωσε τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού του 1.0 λτ. VTEC Turbo κινητήρα, ο οποίος όπως αναφέρει μέχρι τώρα ήταν αδύνατο να τον επαναπρογραμματίσει.

Ωστόσο, πλέον επίλυσε αυτό το πρόβλημα και τώρα στο πρώτο στάδιο βελτίωσης (Stage 1) αύξησε την ιπποδύναμη στους 151 ίππους και την ροπή στα 263 Nm. Επιδόσεις δεν ανακοίνωσε η BR-Performance, ωστόσο με 22 παραπάνω άλογα και κυρίως με 63 Nm ροπής περισσότερα στο δυναμόμετρο, το νέο μικρομεσαίο χάτσμπακ της Honda θα είναι πιο γρήγορο.

Όσον αφορά το κόστος του επαναπρογραμματισμού, η BR-Performance το χρεώνει 490 ευρω (στη Γαλλία). Επίσης υπάρχει και πιο απλή αναβάθμιση Eco με αύξηση μόνο της ροπής, έναντι του ποσού των 390 ευρώ. Παράλληλα ο εν λόγω βελτιωτής εξελίσσει πρόγραμμα και για το αμέσως πιο ισχυρό Civic 1.5 λτ. VTEC TURBO 182 PS.

Δείτε ακόμη: Video: 0-180 χλμ./ώρα με το Honda Civic 1.0 VTEC Turbo


Get it on Google Play Download on the App Store