Νέο Audi A8 L Security, που αντέχει ακόμη και σε χειροβομβίδες!

Η Audi παρουσίασε τη νέα γενιά της θωρακισμένης έκδοσης της ναυαρχίδας της, το Audi A8 L Security. Με μήκος στα 5,27 μέτρα και μεταξόνιο 3,12 μέτρων, το θωρακισμένο αυτό A8 εξωτερικά μοιάζει με ένα «κοινό» Audi A8 με μακρύ μεταξόνιο. Κάτω όμως από το αμάξωμά του συναντούμε ένα αλουμινένιο πλαίσιο, που παραλαμβάνεται από ειδικά εκπαιδευμένους μηχανικούς, οι οποίοι πραγματοποιούν όλες τις προσθήκες και βελτιώσεις που απαιτεί η θωρακισμένη εκδοχή του A8. Συνολικά, σχεδόν 450 επιπλέον ώρες εργασίας απαιτούνται για τις απαραίτητες ενισχύσεις, προτού το πλαίσιο και το αμάξωμα σταλούν πάλι πίσω στο εργοστάσιο για την τελική συναρμολόγηση.

Το νέο Audi A8 L Security έχει ήδη λάβει πιστοποίηση βαλλιστικής αντοχής υψηλού επιπέδου VR 7, ενώ σε ορισμένα τμήματά του, το θωρακισμένο αυτό Α8 πληροί τα κριτήρια και για τις υψηλότερες κλάσεις VR 9 και VR 10. Ο κλωβός του χώρου των επιβατών ενσωματώνεται στο αμάξωμα και περιλαμβάνει υψηλής αντοχής υλικά, όπως ενισχυμένο ατσάλι, ειδικό κράμα αλουμινίου, κεραμικά, αλλά και πολλαπλών στρώσεων πλαϊνά τζάμια. Στο κάτω μέρος του, το ενισχυμένο δάπεδο από ειδικά στρώματα αλουμινίου, αλλά και τα πλευρικά μαρσπιέ από αλουμίνιο, προστατεύουν απόλυτα από επίθεση με εκρηκτικά το A8 L Security, με την Audi να υπόσχεται πλήρη προστασία ακόμη και από στρατιωτικές χειροβομβίδες.

Στο κομμάτι του κινητήρα, η Audi δίνει επιλογή για δύο υψηλού κυβισμού μοτέρ, τον 4λιτρο, 8κύλινδρο TFSI με διπλά τούρμπο, 435 ίππους και 600 Nm ροπής ή τον κορυφαίο W12 FSI των 500 ίππων και 625 Nm ροπής. Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, στην πρώτη περίπτωση το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 7,5 δλ., ενώ η επιλογή με τον W12 κινητήρα των 6,3 λτ. απαιτεί μόνο 7,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα. Και οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται με τετρακίνηση quattro, αλλά και με ένα αυτόματο κιβώτιο Tiptronic με 8 σχέσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store