Ανανεωμένες Alfa Romeo MiTo και Giulietta Quadrifoglio Verde

Η Alfa Romeo ξεκινάει το λανσάρισμα αρχικά στην Ιταλία και κατόπιν στην υπόλοιπη Ευρώπη των ανανεωμένων MiTo και Giulietta Quadrifoglio Verde, τις οποίες παρουσίασε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και τώρα ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες μαζί με νέες φωτογραφίες.

Ξεκινώντας από την Giulietta, γιορτάζει την 60η της επέτειο και προσφέρει την ειδική έκδοση «Launch Edition» Giulietta Quadrifoglio Verde, η οποία περιλαμβάνει: Σπόιλερ και καλύμματα καθρεπτών από ανθρακόνημα, ένθετα στα μασπιέ και ανθρακί ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Επιπλέον, θα προσφέρεται στα χρώματα Alfa Red, Competizione Red (τριπλής στρώσης) και στο ματ Magnesio Grey.

Στο εσωτερικό τον σπορ χαρακτήρα της ανανεωμένης Giulietta Quadrifoglio Verde τονίζουν τα καθίσματα με δέρμα – αλκαντάρα και το ενιαίο προσκέφαλο, το νέο τιμόνι με λευκές ή κόκκινες ραφές, ο δερμάτινος επιλογέας και χειρόφρενο, τα αλουμινένια πεντάλ, η μαύρη οροφή, ο πίνακας οργάνων με το λογότυπο QV κ.α.

Την κίνηση της κορυφαίας έκδοσης της Giulietta αναλαμβάνει ο νέος 1750 Turbo κινητήρας απόδοσης 240 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με το 6τάχυτο διπλού συμπλέκτη Alfa TCT κιβώτιο ταχυτήτων και προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,0 δλ. και 240 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

Ιδιαίτερα δυναμικά χαρακτηριστικά παρουσιάζει και η ανανεωμένη MiTo Quadrifoglio Verde με τους σπορ προφυλακτήρες, το πίσω σπόιλερ, τις ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών, τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων και το ματ χρώμα Magnesio Grey που της ταιριάζει εξαιρετικά. Στο εσωτερικό, πολύ εντυπωσιακά είναι τα προαιρετικά τύπου μπάκετ λεπτά καθίσματα της Sabelt με την πλάτη από ανθρακόνημα.

Την κίνηση της MiTo Quadrifoglio Verde αναλαμβάνει ο 1.4 MultiAir Turbo των 170 ίππων και 230 Nm ροπής (250 Nm στην επιλογή Dynamic), με το 6άρι TCT κιβώτιο. Η μικρή σπορ Alfa επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ., η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 219 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 5,4 λτ./100 χλμ. και 124 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store