Η Ford ετοιμάζει Mustang Sedan και Raptor

Η Ford έχει αποδείξει πως δεν διστάζει να πειραματιστεί με τη Mustang – και πολύ επιτυχημένα μάλιστα, κρίνοντας από τις πωλήσεις της Mach-E. Το «Μπλε Οβάλ» δεν περιορίζεται στην ηλεκτρική και SUV ‘Stang όμως, ετοιμάζοντας δυο νέα μοντέλα που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Σύμφωνα με το Automotive News, αντιπρόσωποι της Ford στην Αμερική συμμετείχαν σε παρουσίαση προκειμένου να ενημερωθούν για την επικείμενη άφιξη δυο νέων Mustang: μιας σεντάν και μιας off road, στο στυλ της Porsche 911 Dakar! Οι πληροφορίες είναι περιορισμένες, κι αυτές σχετικά συγκεχυμένες, ωστόσο κάνουν λόγο για -επί της ουσίας- δυο διαφορετικά αυτοκίνητα. Η σεντάν θα πατάει στην πλατφόρμα της Mach-E και θα λέγεται Mach-4, συνεπώς θα είναι ηλεκτρική. Η «βουνίσια» αντίθετα θα βασίζεται στην κανονική, βενζινοκίνητη S650 (ο κωδικός του μοντέλου, καμιά σχέση με Mercedes S-Class) και θα κινείται σίγουρα από τον 5.0 V8 της GT, ενδεχομένως και από τον τετρακύλινδρο 2.3 EcoBoost της βασικής έκδοσης.

Τα renderings του Carbuzz εκτοξεύουν την προσμονή, καθώς αναμφίβολα πρόκειται για δυο εξόχως ενδιαφέρουσες προτάσεις – ειδικά η off road Mustang (πρακτικά σίγουρο το «Raptor» στην ονομασία), που θα τα βάλει τόσο με την 911 Dakar όσο και με τη Lamborghini Huracan Sterrato, έστω κι αν η Huracan αντικαταστάθηκε προ ολίγων ημερών από την Temerario. Ο CEO της αμερικανικής εταιρίας, Jim Farley, έχει διαβεβαιώσει παλιότερα πως «η Ford δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει Mustang που να μην είναι πραγματική Mustang», οπότε παίρνοντας ως οδηγό τη Mach-E μπορούμε να περιμένουμε τα καλύτερα για τις δυο νέες εκδοχές του pony car. Πότε τα περιμένουμε; Από μέσα του 2025 και μετά.

Get it on Google Play Download on the App Store