Κοντοζυγώνει το νέο Mitsubishi Outlander

H Mitsubishi πέρασε δύσκολα εμπορικά χρόνια την τελευταία δεκαετία, όμως η κατάσταση πλέον έχει αντιστραφεί για τα καλά. Κυριότερη αιτία δεν είναι άλλη, φυσικά, από το μοντέλο που σε αρκετές αγορές κρατούσε/κρατάει ακόμα μόνο του την εταιρία: το Outlander. Το μεσαίο SUV των «Τριών Διαμαντιών» βρίσκεται από τα τέλη του 2021 στην τέταρτη γενιά, σημειώνοντας εξαιρετικές πωλήσεις σε πολυάριθμα μέρη του πλανήτη.

Για να συνεχίσει με τον ίδιο -αν όχι ακόμα καλύτερο- ρυθμό, οι Ιάπωνες ετοιμάζουν την εκτενή ανανέωσή του. Η Mitsubishi έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα teaser και λίγες πληροφορίες για το νέο Outlander, περιγράφοντας τη σχεδίαση ως «ραφιναρισμένη και εκλεπτυσμένη». Σε ελεύθερη μετάφραση: νέοι προφυλακτήρες, περισσότερα χρώματα (το Moonstone Gray Metallic στις φώτο), ανασχεδιασμένες ζάντες (ως 20 ίντσες) και διαφορετικά LED στα φωτιστικά σώματα. Κάτι αντίστοιχο και εσωτερικά, όπου κορδώνεται η νέα οθόνη αφής των 12,3 ιντσών και αντικαθιστά τις προηγούμενες των 8 ή 9 ιντσών. Οι Ιάπωνες κάνουν λόγο επίσης για αναβαθμισμένες επενδύσεις, ποιοτικότερα πλαστικά και μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα κατασκευής, την ώρα που υπάρχει ένα νέο premium ηχοσύστημα της Yamaha.

Βελτίωση υπόσχονται και για τη λειτουργία του plug-in υβριδικού συστήματος, δίχως να μπαίνουν ακόμα σε λεπτομέρειες. Το σημερινό Outlander PHEV συνδυάζει έναν 2.4λτ. ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα και 2 ηλεκτροκινητήρες, για μια συνδυαστική απόδοση 252 ίππων και 450 Nm (133 ίπποι + 116/136 ίπποι). Η μπαταρία των 20 kWh μπορεί να χαρίσει ηλεκτρική αυτονομία έως 61 χλμ., ενώ παρά το βάρος των 2.100+ κιλών η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,7 δλ. (ηλεκτρονικά περιοριζόμενη στα 180 χλμ./ώρα η τελική). Πόσα από αυτά, ή όλα, τα χαρακτηριστικά βελτιώνονται στο νέο Outlander, θα μάθουμε το φθινόπωρο όταν και θα λανσαριστεί.

Get it on Google Play Download on the App Store