Πότε έρχονται τα Hyundai Ioniq 5 και Santa Fe PHEV;

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι ενσωματώνει την πράσινη ενέργεια στην υπηρεσία Charge myHyundai, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε 15 ευρωπαϊκές αγορές. Από την εξέλιξη αυτή θα ωφεληθούν οι κάτοχοι των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων Hyundai: Kona Electric και Tucson Plug-in Hybrid αλλά και των νέων μοντέλων που αναμένονται στην Ελληνική αγορά έως το καλοκαίρι. Πρόκειται για το πλήρως ηλεκτρικό πολυβραβευμένο Ioniq 5, καθώς και το εντυπωσιακό 6θέσιο και 7θέσιο Santa Fe Plug-in Hybrid.

Χρησιμοποιώντας την επιλογή πράσινης φόρτισης του παρόχου υπηρεσιών ηλεκτρονικής φόρτισης Digital Charging Solutions (DCS), η εταιρεία θα διασφαλίσει ότι, για κάθε χρέωση που λαμβάνουν οι πελάτες μέσω της πανευρωπαϊκής δημόσιας υπηρεσίας φόρτισης, η ισοδύναμη ποσότητα ενέργειας θα τροφοδοτείται πίσω στο δίκτυο ως πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Με αυτή τη δέσμευση, η Hyundai αποτελεί έναν από τους πρώτους κατασκευαστές OEM που προσφέρουν δημόσια φόρτιση φιλική προς το περιβάλλον.

Με αυτήν την εξέλιξη, οι χρήστες της υπηρεσίας Charge myHyundai δεν θα φορτίζουν μόνο τα ηλεκτρικά μοντέλα Hyundai με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο αλλά θα συμβάλουν επίσης στην καθαρή και βιώσιμη κινητικότητα αυξάνοντας το μερίδιο της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι χρήστες της υπηρεσίας Charge myHyundai μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στους σταθμούς φόρτισης με την κάρτα φόρτισης Charge myHyundai ή την εφαρμογή Charge myHyundai. Δεν απαιτούνται πρόσθετες συμβάσεις με άλλους παρόχους, καθώς οι πληρωμές πραγματοποιούνται μέσω ενός και μόνο μηνιαίου τιμολογίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ioniq 5 διατίθεται με δύο μπαταρίες (58 kWh και 72,6 kWh) και με πίσω κίνηση ή τετρακίνηση. Η έκδοση 2WD τους 218 ίππους και την μπαταρία των 72,6 kWh επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα. Με την μπαταρία των 58 kWh και τους 170 ίππους ο αντίστοιχος χρόνος είναι 8,5 δλ. Η μέγιστη αυτονομία του Ioniq 5 με μία μόνο φόρτιση είναι περίπου 480 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Στην κορυφή της γκάμας υπάρχει η έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες (AWD) συνδυαστικής ιπποδύναμης 306 PS. Με την μπαταρία των 72,6 kWh η συγκεκριμένη έκδοση επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα. Στην περίπτωση της μικρότερης μπαταρίας των 58 kWh, η τετρακίνητη AWD έκδοση ολοκληρώνει την ίδια διαδικασία σε 6,1 δευτερόλεπτα. Στα μισά του 2022 θα ξεκινήσει η διάθεση του Ioniq 5 με τη νέα μπαταρία των 77,4 kWh, καθώς και με τις κάμερες αντί καθρεπτών.

To πληθωρικό τετρακίνητο Santa Fe Plug-in Hybrid (μήκος 4.785 χλστ.) διαθέτει συνδυαστική απόδοση 265 ίππων. Το υβριδικό με πρίζα μηχανικό σύνολο αποτελείται από το 1.6 T-GDI των 180 ίππων  και 265 Nm ροπής και ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 91 ίππων και 304 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 ταχυτήτων, με 0-100 χλμ./ώρα σε 8,8 δλ., μέγιστη ταχύτητα 187 χλμ./ώρα, μεικτή κατανάλωση 1,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 34 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store