Neste Oil Rally Finland: Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ogier

Την 5η του φετινή νίκη πανηγύρισε ο Sebastien Ogier στο Ράλι Φιλανδίας ανεβάζοντας έτσι την διαφορά από τον team mate του στους 90 βαθμούς και με 5 αγώνες να απομένουν, όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα χαθεί το πρώτο πρωτάθλημα για εκείνον όσο και για την Volkswagen Motorsport.

Στο Ράλι Φιλανδίας ο Γάλλος είχε να αντιμετωπίσει έναν πολύ καλό για άλλο ένα Ράλι, Thierry Neuville ο οποίος βρέθηκε να είναι πρώτος στο τέλος του πρώτου σκέλους με διαφορά 5,2 δλ. Ο Γάλλος ωστόσο πίεσε και κέρδισε τις 7 ε.δ. (από τις 11) της δεύτερης ημέρας και κατάφερε να φτιάξει μια διαφορά της τάξης των 38 δλ. στο τέλος της ημέρας, έχοντας έτσι μοναδικό στόχο να την διατηρήσει και για το τρίτο σκέλος. Ο Νeuville το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει αυτή τη διαφορά στα 36,6 δλ. στο τέλος του αγώνα αν και φυσικά αυτό που μένει είναι η δεύτερη συνεχόμενη 2η θέση που δείχνει ότι ο νεαρός Βέλγος έχει μέλλον μπροστά του.

Με τα φαβορί Jari Matti Latvala και Miko Hirvonen να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, δεν ήταν δύσκολο και για τον Mads Ostberg να κάνει έναν έξυπνο αγώνα και να κατακτήσει την τρίτη θέση αφήνοντας πίσω του τα δύο αυτοκίνητα της Citroen Total των Hirvonen και Sordo. Την 6η θέση κατέκτησε ο Evgeny Novikov με 7ο τον J. Ketomaa που ηταν ο πρώτος στο πρωτάθλημα WRC2. 8ος τερμάτισε ο P. Andersson και 9ος για άλλη μια φορά ο R. Kubica με την 10άδα να συμπληρώνεται από το Polo WRC του A. Mikkelsen.

O επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 22-25 Αυγούστου στους ασφάλτινους δρόμους της Γερμανίας όπου και πάλι ο Ogier θα πάει ως το φαβορί αφού είναι ο μοναδικός που έχει σπάσει το σερί του Loeb εκεί.

Get it on Google Play Download on the App Store