Νέα Volvo S60/V60 Polestar με 350 PS

Με 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα

Η Volvo και η Polestar, ο επίσημος συνεργάτης των Σουηδών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και βελτιωτικός οίκος για τα καθημερινά αυτοκίνητα της μάρκας, παρουσιάζουν δύο ολοκαίνουρια καυτά μοντέλα: τα νέα Volvo S60 Polestar και V60 Polestar, τα οποία φέρουν πολλές αναβαθμίσεις, τόσο αισθητικές όσο και μηχανικές.

Πιο αναλυτικά, έχουν γίνει επεμβάσεις για να αυξηθεί η ακαμψία του πλαισίου, το οποίο έχει να «αντιμετωπίσει» 80% πιο σκληρά ελατήρια σε σχέση με την έκδοση S60 R-Design. Παράλληλα, τα S60/V60 Polestar φορούν αμορτισέρ επιδόσεων της Öhlins,που σε συνδυασμό με τις ζάντες 20” της Polestar, εξασφαλίζουν έντονη σπορ αίσθηση και ακρίβεια στο χειρισμό, χωρίς να θυσιάζεται η άνεση. Για την πέδηση φροντίζουν οι αεριζόμενοι δίσκοι των 371 χιλιοστών, με τις εξαπίστονες δαγκάνες, που εγγυώνται αποτελεσματικό φρενάρισμα τόσο σε στεγνό όσο και βρεγμένο οδόστρωμα.

Την κίνηση των Volvo S60/V60 Polestar αναλαμβάνει ο εξακύλινδρος σε σειρά, υπερτροφοδοτούμενος τρίλιτρος βενζινοκινητήρας απόδοσης 350 ίππων και 500 Nm ροπής, ο οποίος επιταχύνει το μεσαίο αυτοκίνητο στο 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Για τη μετάδοση της κίνησης υπάρχει αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων με χειριστήρια στο τιμόνι (paddles) για τις αλλαγές των ταχυτήτων. Επίσης τόσο το κιβώτιο όσο και το σύστημα μετάδοσης με την – εξελιγμένη από την Polestar– τετρακίνηση της Haldex και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης έχουν ρυθμιστεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρουν μία μοναδική αίσθηση οδήγησης και κορυφαία επίπεδα πρόσφυσης σε όλες τις συνθήκες.

Εκτός από τις μηχανικές τροποποιήσεις τα S60/V60 Polestar έχουν περάσει πολλές ώρες στη σήραγγα αεροδυναμικών μετρήσεων της Volvo. Συγκεκριμένα, η επανασχεδιασμένη μπροστινή ποδιά βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα κάτω από το αυτοκίνητο, ενώ νέο σπόιλερ και νέος διαχύτης πίσω αυξάνουν την κάθετη δύναμη κρατώντας το αυτοκίνητο σταθερό στο δρόμο. Επιπλέον, το εσωτερικό φέρει σχεδιαστικές λεπτομέρειες, προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, χρώματα που «φωνάζουν» Polestar, σπορ καθίσματα και τιμόνι.

Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν τον Ιούνιο του 2014. Μέχρι στιγμής, η διάθεση των S60 Polestarκαι V60 Polestar είναι επιβεβαιωμένη για τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιαπωνία, ενώ περισσότερες χώρες όπου τα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα, θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2014.

Get it on Google Play Download on the App Store