Το νέο Volvo S60 Polestar με 350 ίππους

Την πρώτη του εμφάνιση κάνει το κορυφαίο Volvo S60 Polestar με τη δυναμική εμφάνιση και τα σπορτίφ χαρακτηριστικά. Εξωτερικά, βασίζεται στο προ ανανέωσης μοντέλο και σε σχέση με τις πιο «ήπιας» απόδοσης εκδόσεις διακρίνεται από πολλές προσθήκες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το αεροδυναμικό body kit, οι ανθρακί ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών με ελαστικά 235/40, τα διάτρητα δισκόφρενα των 336×29 χιλιοστών εμπρός και 302×22 χιλιοστών πίσω, οι δύο στρογγυλές απολήξεις των εξατμίσεων και τα λογότυπα «Polestar».

Την τροφοδοσία του Volvo S60 Polestar αναλαμβάνει ο 6κύλινδρος σε σειρά, turbo των 3.0 λίτρων κινητήρας ισχύος 350 ίππων και 500+ Nm ροπής, ο οποίος σε σχέση με την πιο νορμάλ έκδοση των 304 ίππων, φέρει μεγαλύτερο turbo, αλλαγή στην χαρτογράφηση, νέο intercooler και αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης. Οι επιδόσεις που προσφέρει στο αμάξωμα των 1.684 κιλών είναι εκρηκτικές, με τα 0-100 χλμ./ώρα νε έρχονται σε 4,9 δλ. και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η μετάδοση της κίνησης περνάει σε όλους τους τροχούς μέσω συμπλέκτη Haldex, ενώ περισσότερη ροπή μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Επιπλέον το S60 Polestar εφοδιάζεται με Launch control, με ενισχυμένες αντιστρεπτικές δοκούς εμπρός – πίσω, κατά 80% πιο σφιχτά ελατήρια και ρυθμιζόμενη ανάρτηση δύο σταδίων με ίνες άνθρακα στον εμπρός άξονα.

Η διάθεση του περιορισμένης παραγωγής S60 Polestar ξεκινάει πιλοτικά πρώτα στην Αυστραλία, τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ για τις υπόλοιπες αγορές το λανσάρισμα θα εξαρτηθεί από την ζήτηση που θα υπάρξει στην χώρα των… καγκουρό.

Get it on Google Play Download on the App Store