Νέο crossover VW Beetle Dune Coupe και Cabrio με έως 220 PS

Το πρωτότυπο Volkswagen Beetle Dune που είχε αποκαλύψει η VW τον Ιανουάριο του 2014 στην Έκθεση του Ντιτρόιτ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε έκδοση παραγωγής και θα κάνει πρεμιέρα στο Los Angeles Auto Show. Παράλληλα οι παραγγελίες του θα ξεκινήσουν στις 19 Νοεμβρίου στη Γερμανία, όπου θα κοστίζει από 23.625 ευρώ το Coupe και από 27.800 ευρώ το Cabriolet.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές που φέρει συγκριτικά με τα υπόλοιπα Beetle είναι αρκετές, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό. Εξωτερικά, το νέο Beetle Dune διαθέτει κάποια crossover χαρακτηριστικά, όπως είναι τα ασημί προστατευτικά τμήματα στους προφυλακτήρες και στα μασπιέ, καθώς και τα μαύρα πλαστικά τμήματα γύρω από τους θόλους των τροχών και χαμηλά στους προφυλακτήρες. Επιπλέον, έχει αυξηθεί η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά και έχουν τοποθετηθεί ζάντες 18 ιντσών.

Το ξεχωριστό στιλ του τονίζουν ακόμα το πίσω μεγάλο σπόιλερ, οι αεραγωγοί στους προφυλακτήρες και τα νέα πίσω LED φωτιστικά σώματα. Το Beetle Dune θα προσφέρεται σε εννέα διαφορετικά χρώματα αμαξώματος, μεταξύ των οποίων νέα είναι τα Sandstorm Yellow Metallic και Dark Bronze Metallic.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι δίχρωμες επιφάνειες με πολλές στο χρώμα του αμαξώματος, οι δερμάτινες επενδύσεις σε τιμόνι, χειρόφρενο και επιλογέα ταχυτήτων και τα τρία όργανα στο κέντρο του ταμπλό.

Στην Ευρώπη, το νέο Beetle Dune θα είναι διαθέσιμο με τρεις turbo κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου. Αυτοί είναι οι 1.2 TSI 105 PS, 1.4 TSI 150 PS, 2.0 TSI 220 PS και 2.0 TDI με 110 PS και 150 PS.

Get it on Google Play Download on the App Store