Αποκάλυψη του crossover Volkswagen Beetle Dune Conept

Διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι επίσημες φωτογραφίες του πρωτότυπου VW Beetle Dune Concept, που θα μας παρουσιάσει η γερμανική φίρμα στο Ντιτρόιτ. Πρόκειται για την crossover εκδοχή του Beetle, η οποία φέρει ένα αμάξωμα που προβάλει τον «περιπετειώδη» χαρακτήρα της έκδοσης, ενσωματώνοντας αρκετές αισθητικές βελτιώσεις στη γνώριμη εικόνα του «σκαθαριού». Έτσι, εκτός της αυξημένης απόστασης από το έδαφος, ξεχωρίζουν τα περιμετρικά μαύρα πλαστικά προστατευτικά, οι ενισχυμένοι προφυλακτήρες με τις αλουμινένιες ποδιές, η διπλή αεροτομή στο πίσω τμήμα, αλλά και οι μεγαλύτεροι τροχοί. Εντύπωση προκαλούν και οι διπλοί αεραγωγοί στο μπροστινό καπό, αλλά και ο πορτοκαλί χρωματισμός του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό του πρωτότυπου, διακρίνουμε μπροστά από τον συνοδηγό την προσθήκη μιας χειρολαβής με το λογότυπο «Dune», αλλά και τη μεγάλη οθόνη πληροφοριών στο κέντρο του γνώριμου ταμπλό του Beetle. Αλλαγμένες είναι και οι επενδύσεις των καθισμάτων που εναλλάσσουν το λευκό με το μαύρο δέρμα, ενώ φέρουν και πορτοκαλί ραφές. Οι τελευταίες πινελιές στο εσωτερικό αφορούν στην αλουμινένια πεταλιέρα, αλλά και στα ειδικά γραφικά «Dune» στα πλαϊνά εσωτερικά των θυρών.

Στο κομμάτι του κινητήρα, το VW Beetle Dune Concept εφοδιάζεται με το 2λιτρο TSI των 210 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο DSG 6 σχέσεων. Όταν θα μπει στην παραγωγή το 2015, το αυτοκίνητο σίγουρα θα είναι διαθέσιμο και με άλλα μοτέρ βενζίνης (TSI) και diesel (TDI) μικρότερου κυβισμού, ώστε να πάρει τη θέση του στη γκάμα του Beetle ως η crossover έκδοσή του.

Get it on Google Play Download on the App Store