Τι θα λέγατε για Volkswagen Touran GTI ή καλύτερα GTD;

Τα μικρομεσαία πολυχρηστικά αυτοκίνητα με σπορτίφ προδιαγραφές, είναι μια κατηγορία που έχει εκλείψει, ενώ βασικός εκπρόσωπός της ήταν πριν από μερικά χρόνια στις προηγούμενες γενιές του το Zafira OPC. Όμως νέο δεν υπήρξε, όπως επίσης και κάτι αντίστοιχο από άλλη κατηγορία, λόγω του περιορισμένου κοινού στο οποίο απευθύνονταν.

Σήμερα το ισχυρότερο Zafira είναι το 1.6 Turbo 200 PS και πάνω από διακόσιους ίππους έχουν τα premium μικρομεσαία μοντέλα BMW 225i Active Tourer 2.0 231 hp και Mercedes B 250 2.0 211 hp, χωρίς να είναι σπορ. H Volkswagen όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει μπει στον πειρασμό να παρουσιάσει ένα Touran GTI για παράδειγμα, ενώ στην υπάρχουσα γκάμα του νέου VW Touran πιο ισχυρές είναι οι εκδόσεις 2.0 TDI 150 HP και 1.4 TSI 150 HP.

Τι θα λέγατε λοιπόν για ένα Touran GTI, με δυναμική εμφάνιση αλά Golf GTI και το 2λιτρο TSI κινητήρα με απόδοση έως 230 ίππων; Σίγουρα καθόλου άσχημα, αν κρίνουμε και από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία ανεξάρτητου σχεδιαστή. Ωστόσο πιο ταιριαστή θα ήταν μια έκδοση Touran GTD με το ντίζελ κινητήρα 2.0 TDI184 PS από το Golf GTD, που θα συνδύαζε τις σβέλτες επιδόσεις, με την χαμηλή κατανάλωση και τον πιο “πικάντικο” οδηγικό χαρακτήρα για τους πιο ανήσυχους οικογενειάρχες.

Get it on Google Play Download on the App Store