Το Volkswagen Beetle Dune concept θα μπει στην παραγωγή

Νέες φωτογραφίες και πλήρη στοιχεία για το πρωτότυπο και με δυναμική σχεδίαση Beetle Dune δίνει στη δημοσιότητα η Volkswagen, το οποίο είχε παρουσιάσει στην φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Παράλληλα αφήνει να εννοηθεί ότι θα το δούμε και στην παραγωγή, αφού αναφέρει σχετικά: «Πρωτότυπο αυτοκίνητο με σχεδιασμό πολύ κοντά στην παραγωγή. Το Beetle Dune είναι ένα πρωτότυπου αυτοκίνητο. Προς το παρόν τουλάχιστον. Αλλά τα πάντα σχετικά με αυτό το αυτοκίνητο είναι εφικτά – ουσιαστικά αυτό είναι ένα όχημα παραγωγής».

Σε σχέση με τα «απλά» Beetle, το Beetle Dune concept έχει φαρδύτερα μετατρόχια εμπρός και πίσω κατά 29 χιλιοστά, φοράει 19 ιντσών ζάντες με ελαστικά 255/45, στα χαμηλά τμήματα του αμαξώματος υπάρχουν προστατευτικά τμήματα, οι αεραγωγοί στο καπό και τα σπόιλερ χαρίζουν πιο σπορτίφ εικόνα στο αυτοκίνητο κ.λπ. Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό με την χειρολαβή στο ντουλαπάκι του οδηγού, τις πορτοκαλί επενδύσεις και τα καθίσματα με λευκό δέρμα, τα τρία οργανάκια στο κέντρο του ταμπλό (πίεση turbo, χρονόμετρο και θερμοκρασία λαδιού) κ.α.

Την τροφοδοσία του Beetle Dune concept αναλαμβάνει 2.0 TSI κινητήρας απόδοσης 210 ίππων συνδυασμένος με 6 ταχυτήτων DSG, προσφέροντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 227 χλμ./ώρα. Αλλαγές φέρει και η ανάρτηση, αφού πίσω αντί για ημιάκαμπτο άξονα υπάρχουν τετραπλοί σύνδεσμοι και εμπρός γόνατα ΜακΦέρσον με ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS.

Get it on Google Play Download on the App Store