Οι πρώτες επίσημες λεπτομέρειες για το νέο Volkswagen Passat

Η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση του νέου Volkswagen Passat ξεκίνησε και επίσημα, με την γερμανική φίρμα να αποκαλύπτει τις πρώτες λεπτομέρειες, ενώ αναφέρει ότι η παρουσίαση του θα γίνει τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα. Η έκτη κατά σειρά γενιά του Passat με τα 41 χρόνια ιστορίας και τις 23 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως θα φέρει μια σειρά νέων τεχνολογιών και πολλών βελτιώσεων σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο.

Παρά την αύξηση των εξωτερικών του διαστάσεων, το νέο Passat θα είναι ελαφρύτερο κατά 85 κιλά, χάρη και στην χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής και αλουμινίου σε καίρια σημεία. Παράλληλα, η VW αναφέρει ότι θα προσφέρονται ακόμα μεγαλύτεροι χώροι τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (565 λτ. το υπάρχον Passat).

Μεταξύ των σημείων αναφοράς θα είναι και ο νέος κινητήρας ντίζελ 2.0 bi-turbo με απόδοση 240 ίππων και 500 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ., ο οποίος θα συνδυάζεται με νέο 7τάχυτο DSG κιβώτιο και τετρακίνηση 4MOTION. Αργότερα θα διατεθεί και έκδοση plug-in hybrid (από το Golf GTE) με αυτονομία πάνω από 1.000 χιλιόμετρα και κίνηση μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια για έως 50 χλμ. Το υβριδικό αυτό σύνολο θα αποτελείται από τον 1.4 TSI με απόδοση 156 ίππων και από έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 109 ίππων (συνδυαστική ισχύς 211 ίππων). Το Passat plug-in hybrid θα επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 210 χλμ./ώρα.

Στα τεχνολογικά highlights θα ανήκουν η οθόνη TFT των 12,3 ιντσών Active Info Display, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το νέο Audi TT, το νέο σύστημα πολυμέσων, το Trailer Assist το οποίο θα παρέχει βοήθεια κατά την οπισθοπορεία και πολλά ακόμα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας (Side Assist, Rear Traffic Alert, Traffic Jam Assist, Emergency Assist, City Emergency Braking κ.α.).

Get it on Google Play Download on the App Store