Το 4θυρο κουπέ Volkswagen Jetta CC σε εκδοχή παραγωγής

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου η Volkswagen παρουσίασε το πρώτο μικρομεσαίο 4θυρο κουπέ μοντέλο της με την ονομασία Midsize Coupe, το οποίο αναμένεται να λανσάρει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ως μια πιο σπορτίφ εκδοχή του Jetta. Όπως συμβαίνει μεταξύ του Passat και του Passat CC έτσι και το μελλοντικό Jetta CC θα διαφοροποιείται αισθητά από το πιο συντηρητικό αδελφάκι του και θα διαθέτει στοιχεία στο αμάξωμά του από τα κουπέ αυτοκίνητα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα θα είναι η πιο χαμηλή οροφή με την έντονη κλίση του πίσω παρμπρίζ και το ανασηκωμένο τελείωμα της πόρτας του χώρου αποσκευών που θα δημιουργεί μια μικρή διακριτική αεροτομή. Παράλληλα το εμπρός άκρο του Jetta CC θα έχει πιο δυναμική όψη με τη μάσκα να μοιάζει σαν να εισχωρεί στα φωτιστικά, ενώ τα πίσω φώτα θα είναι πιο στενά σε ύψος όπως μπορούμε να δούμε από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Στο εσωτερικό δεν θα υπάρχουν πολλές διαφορές από του υπάρχοντος Golf, οι οποίες θα αφορούν κυρίως στον πιο πολυτελή διάκοσμο και στις επενδύσεις. Ο μεγάλος χώρος αποσκευών των 500 λίτρων το πιθανότερο είναι ότι θα διατηρηθεί και στο αυτοκίνητο παραγωγής. Από πλευράς διαστάσεων το πιο σπορτίφ Jetta θα έχει μήκος κοντά στα 4,6 μέτρα, θα είναι χαμηλό (1,4 μέτρα) και πλατύ (1,84 μέτρα) έτσι ώστε να δείχνει πιο δυναμικό.

Τέλος, από πλευράς κινητήρων θα υπάρχει μια ευρεία γκάμα μηχανικών συνόλων βενζίνης και πετρελαίου και όχι μόνο ο 2.0 TSI των 220 ίππων με το DSG κιβώτιο που εφοδίαζε το VW Midsize Coupe.

Get it on Google Play Download on the App Store