Volkswagen Beetle ABT

Η  ABT ασχολήθηκε διεξοδικά με το νέο Beetle της Volkswagen παρουσιάζοντας ένα αναβαθμισμένο body kit αλλά και βελτίωση σε μηχανικό επίπεδο ορισμένων κινητήρων της γκάμας του.

Το αμάξωμα του Beetle δέχτηκε νέο αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει ανασχεδιασμένο εμπρός lip spoiler και καλύμματα στα φωτιστικά σώματα εμπρός, νέες ζάντες αλουμινίου 18 ή 20 ιντσών, ενώ το πίσω μέρος καθίσταται και εκείνο πιο εντυπωσιακό μέσω των διπλών απολήξεων των εξατμίσεων, την μεγάλη αεροτομή και το διαχύτη που ενσωματώθηκε στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Η ABT παράλληλα χαμήλωσε το αμάξωμα του Beetle κατά 30 χλστ. μέσω νέου συνδυασμού αμορτισέρ ελατηρίων προσδίδοντάς του πιο σπορτίφ οδική συμπεριφορά ενώ όσον αφορά τους κινητήρες αύξησε την απόδοση του 2λιτρου TSI από τους 200 στους 240 ίππους με την ροπή από τα 280 Nm να αυξάνεται έτσι στα 340 Νm. Ο μικρότερος 1.4 ΤSI κινητήρας από 160 ίππους ανεβαίνει πλέον στους 210, ενώ ο 1.2 TSI αποδίδει μετά το κιτ της ABT 140 ίππους (από 105 της νορμάλ έκδοσης).

Εκτός από τους βενζινοκινητήρες, η ABT προχωράει σε βελτίωση και των πετρελαιοκινητήρων TDI, με τον 2λιτρο να αποδίδει 170 ίππους έναντι 140 στην εργοστασιακή του ρύθμιση, και τον 1.6 λίτρων 125 ίππους (από τους 105 ίππους).

Get it on Google Play Download on the App Store