Πάνω από 300 PS το νέο VW Golf R

Το νέο κορυφαίο Volkswagen Golf R, το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα έχει περισσότερους από 300 ίππους, όπως ανέφερε στέλεχος της γερμανικής φίρμας σε αγγλικό αυτοκινητιστικό περιοδικό. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι «θα μπορούσε να ξεκινά με τρία» όσον αφορά στην απόδοση, ενώ αναμένεται να είναι πιο προσιτό σε τιμή από το υπάρχον Golf R.

Την κίνηση του νέου VW Golf R θα αναλάβει ο 2.0 λίτρων TSI κινητήρας (να υπενθυμίσουμε ότι στο Audi S3 αποδίδει 300 ίππους και 380 Nm ροπής) και η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός ελαφρύτερου συστήματος 4MOTION. Επιπλέον θα εφοδιάζεται με αναβαθμισμένο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο εμπρός διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και ίσως ESP με δυνατότητα απενεργοποίησης, σε αντίθεση με το νέο Golf GTI.

Παράλληλα, σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, το νέο Golf R θα επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,0 δευτερόλεπτα μέσω του DSG κιβωτίου ταχυτήτων, η τελική του ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα και η κατανάλωση θα ανέρχεται στα 7,0 λτ./100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store