Ανακοινώθηκαν τεχνικές προδιαγραφές του νέου Toyota Prius

Η Toyota ανακοίνωσε τις πρώτες τεχνικές προδιαγραφές του νέου Prius, το οποίο έκανε πρεμιέρα πριν από ένα μήνα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το τέταρτης γενιάς υβριδικό Toyota με την ιδιαίτερη αισθητική και διαστάσεις MxΠxΥ: 4.540×1.760×1.470 χλστ. και μεταξόνιο 2.700 χλστ., εφοδιάζεται ξανά με 1.8 λτ. VVT-i κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα. Το θερμικό μοτέρ απόδοσης 98 ίππων στις 5.200 σ.α.λ. και 142 Nm ροπής στις 3.600 σ.α.λ. διαθέτει βελτιωμένο διπλό σύστημα ψύξης, νέα πιστόνια και εισαγωγή αέρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 72 ίππων και 162 Nm ροπής, είναι και αυτός με την σειρά του βελτιωμένος, όπως επίσης το διαφορικό και το επανασχεδιασμένο κιβώτιο ταχυτήτων. Η κατανάλωση εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 2,5 λτ./100 χλμ. Το νέο Prius διαθέτει νέα μπαταρία νικελίου-υβριδίου μετάλλου και είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για το μεγάλο πορτμπαγκάζ των 502 λίτρων.

Για πρώτη φορά, το νέο Prius θα εφοδιαστεί με σύστημα τετρακίνησης E-Four ((electronic four-wheel drive), το οποίο χρησιμοποιεί έναν υψηλής ισχύος ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, βελτιώνοντας την πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες. Περισσότερα στοιχεία αναμένονται κοντά στην Ιαπωνική του πρεμιέρα, που θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου.

Get it on Google Play Download on the App Store