Νέο Toyota Prius με υψηλότερη οικονομία και αποδοτικότητα

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του κάνει το νέο, τέταρτης γενιάς Prius, το οποίο σύμφωνα με την Toyota θέτει νέα σημεία αναφοράς  στην οικονομία καυσίμου, τις εκπομπές ρύπων και την αποδοτικότητα. Την τροφοδοσία του αναλαμβάνει ένα νέας γενιάς πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης που προσφέρει σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο, είναι πιο ευχάριστο στην οδήγηση, πιο αθόρυβο και πιο γραμμικό στην επιτάχυνση.

Το νέο Prius μήκους 4,54 μ., πλάτους 1,76 μ., ύψους 1,47 μ. και με μεταξόνιο 2,7 μ., βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA). Αυτή εξασφαλίζει χαμηλότερο κέντρο βάρους και βελτιωμένη οδική συμπεριφορά. Μεγαλύτερος είναι ο χώρος αποσκευών μέσω της χρήσης πιο συμπαγών μπαταριών νικελίου-υδριδίου μετάλλου και νέου συστήματος πίσω ανάρτησης διπλών ψαλιδιών.

Όσο για τον σχεδιασμό του νέου Prius είναι σημαντικά επηρεασμένος από το υδρογονοκίνητο Mirai, ειδικά στο πίσω -αμφιβόλου αισθητικής- μέρος του αμαξώματος και στο φουτουριστικό εσωτερικό. Τεχνικές λεπτομέρειες δεν ανακοίνωσε ακόμα η Toyota, οι οποίες αναμένονται σύντομα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store