Επετειακό Toyota Hilux με V8 κινητήρα 5.0 λτ. ισχύος 455 ίππων!

Η Toyota Νοτίου Αφρικής γιόρτασε τη πώληση του εκατομμυριοστού Hilux, με την παρουσίαση ενός μοναδικού μοντέλου αγωνιστικών προδιαγραφών. Τον περασμένο Ιούλιο το εκατομμυριοστό Hilux παραδόθηκε στον επιχειρηματία Shabier Aboobaker από την Πρετόρια, ένα μοντέλο 3.0 D-4D Legend 45 single cab.

Το εορταστικό Hilux, το οποίο εξελίχθηκε από την Toyota Motorsport εφοδιάζεται με V8 5.0 λτ. κινητήρα βενζίνης, προερχόμενο από το Lexus IS F. Η απόδοσή του φτάνει τους 455 ίππους στις 6.000 σ.α.λ., ενώ παράλληλα έχουν γίνει διάφορες ακόμα τροποποιήσεις, όπως είναι στη διαχείριση, την εισαγωγή, το σύστημα εξάτμισης και στην τοποθέτηση αγωνιστικού συμπλέκτη. Επιπλέον εξοπλίζεται με τροποποιημένα εμπρός και πίσω διαφορικά, πιο ισχυρά φρένα, 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου και σπορ ανάρτηση χαμηλωμένη κατά 50 χιλιοστά.

Η όλη μετατροπή κόστισε σχεδόν 1 εκατομμύριο Ραντ Νοτίου Αφρικής (περίπου 66.000 ευρώ) και πρόκειται για one-off μοντέλο, ωστόσο υπήρξε ενδιαφέρον από περισσότερους υποψήφιους αγοραστές που αναζητούν ένα ισχυρότερο Hilux.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάιο η Toyota παρουσίασε το νέο Hilux, το οποίο εφοδιάζεται με νέους κινητήρες πετρελαίου και είναι πλήρως αναβαθμισμένο σε κάθε επίπεδο.

 

Get it on Google Play Download on the App Store