Νέο εκτός δρόμου Toyota Fortuner βασισμένο στο νέο Hilux

Το νέο επταθέσιο SUV μοντέλο Fortuner αποκάλυψε η Toyota, το οποίο βασίζεται στο επίσης νέο Hilux. Εξωτερικά μπορεί το pickup με το επιβατικό να μη μοιάζουν, ωστόσο το εσωτερικό είναι σχεδόν κοινό μεταξύ των δύο σκληροτράχηλων οχημάτων. Το μήκους 4.795 χλστ., πλάτους 1.855 χλστ., ύψους 1.835 χλστ., με μεταξόνιο 2.745 χλστ. και 225 χλστ. απόσταση από το έδαφος αμάξωμα του Fortuner διαθέτει επιβλητική εικόνα με σπορτίφ χαρακτηριστικά.

Το πλαίσιο τύπου σκάλας προέρχεται από το νέο Hilux, ωστόσο η πίσω ανάρτηση είναι πενταπλών συνδέσμων και μπροστά υπάρχουν διπλά ψαλίδια με αντιστρεπτική δοκό εμπρός – πίσω. Για την κίνηση του Fortuner φροντίζει ο καινούργιος ντίζελ των 2.8 λτ., ισχύος 177 ίππων στις 3.400 σ.α.λ. και 450 Nm ροπής στις 1.600 – 2.400 σ.α.λ. με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (420 Nm στις 1.400 – 2.600 σ.α.λ. με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο). Εκτός από τετρακίνητη έκδοση με μακριές ή και κοντές σχέσεις μετάδοσης και μπλοκέ πίσω διαφορικό, υπάρχει και έκδοση με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

Ο εξοπλισμός του θα είναι πλούσιος και θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου 17 ή 18 ιντσών, κλιματισμό, 7 αερόσακους, σύστημα πολυμέσων Toyota Link με οθόνη αφής, εξωτερικά σκαλοπάτια, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα κ.λπ.

Το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει από την Αυστραλία στα τέλη Οκτώβρη και κατόπιν στην Ταϊλάνδη, σε Ασιατικές χώρες, στη Ν. Αφρική, αλλά όχι στην Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store