Νέο σκληροτράχηλο Toyota Tacoma pickup για κάθε τερέν

Το πλήρως ανανεωμένο σε κάθε επίπεδο μεσαίο pickup μοντέλο Tacoma παρουσιάζει η Toyota στην έκθεση του Ντιτρόιτ, το οποίο είναι το δημοφιλέστερο στην κατηγορία του τα τελευταία δέκα χρόνια στην Αμερική. Εξωτερικά παρουσιάζεται με ανασχεδιασμένο και πιο επιβλητικό εμπρός άκρο με τη μεγάλη εξαγωνική μάσκα, τα μικρότερα φωτιστικά σώματα, το μυώδες καπό με τα «φουσκωμένα» φτερά και τα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου διαμέτρου 16-18 ιντσών. Νέας σχεδίασης είναι και το εσωτερικό που θυμίζει περισσότερο επιβατικού αυτοκινήτου και ειδικότερα Αμερικάνικου μοντέλου και όχι τόσο της Toyota.

Για την κίνηση του νέου Toyota Tacoma θα φροντίζουν ένα 4κύλινδρο 2.7 λτ. μηχανικό σύνολο και ένας νέος V6 3.5 λτ. D-4S κύκλου Atkinson. Αμφότεροι οι κινητήρες συνδυάζονται με νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο V6 θα προσφέρεται και με 6τάχυο μηχανικό, ενώ θα υπάρχουν εκδόσεις 4×2 και 4×4.

Οι 4κίνητες εκδόσεις εφοδιάζονται με το σύστημα Multi-Terrain Select που δίνει τη δυνατότητα επιλογής στον οδηγό μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου στην κεντρική κονσόλα για κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς (2WD), τετρακίνησης (4H) και κοντών σχέσεων (4L). Επίσης, εξοπλίζεται με συστήματα αυτόματου περιορισμού της ολίσθησης, κλείδωμα του κεντρικού διαφορικού, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, ενεργού έλεγχου της πρόσφυσης και κίνησης σε πολύ κακοτράχαλες και δύσβατες διαδρομές με ταχύτητες έως 8 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store