Νέοι οικονομικοί κινητήρες Toyota χωρητικότητας 1.0 και 1.3 λίτρων

Η Toyota παρουσίασε δύο νέας γενιάς κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1.0 και 1.3 λίτρων, οι οποίοι έχουν βελτιωμένη θερμική απόδοση, με στόχο την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2. Ξεκινώντας από το νέο μοτέρ των 1.3 λτ. είναι κύκλου Atkinson, τεχνολογία που χρησιμοποιείται και στα υβριδικά σύνολα. Με την χρήση κύκλου Atkinson μειώνεται η θερμοκρασία των καυσαερίων μέσω υψηλής αναλογίας συμπίεσης (13.5), που έχει ως αποτέλεσμα την ανώτερη θερμική απόδοση.

Η Toyota στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση του συστήματος με την χρήση νέας εισαγωγής, την επανακυκλοφορία των καυσαερίων (EGR), σε συνδυασμό με την καλύτερη καύση που εξασφαλίζει το Variable Valve Timing – intelligent Electric (VVT-iE). Τεχνολογίες που εξασφαλίζουν μείωση της κατανάλωσης κατά 15%.

Όσο για το μικρότερο 1.0 λίτρου κινητήρα που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Daihatsu, φέρει ανάλογες αλλαγές στην εισαγωγή, διαθέτει EGR και υψηλή συμπίεση. Σε συνδυασμό και με το start/stop και άλλες τεχνολογίες εξασφαλίζεται μείωση της κατανάλωσης κατά 30%.

Οι νέοι αυτοί κινητήρες θα διαθέτουν 14 διαφορετικές εκδοχές και θα λανσαριστούν σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2015.

Get it on Google Play Download on the App Store