Στην παραγωγή το Toyota i-Road

2θέσιο ηλεκτρικό όχημα μήκους 2.350 χιλιοστών

Η Toyota επιβεβαίωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγής του 3τροχου ηλεκτρικού οχήματος i-Road, που είχε κάνει πρεμιέρα τον περασμένο Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αρχικά το i-Road θα διατεθεί στην Ιαπωνία στα πλαίσια του προγράμματος αστικής ηλεκτρικής κίνησης, προκειμένου να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες ενώ αργότερα είναι πολύ πιθανό να εξαχθεί και σε άλλες χώρες ανάλογα την ζήτηση που θα υπάρξει, η οποία θα εξαρτηθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό και από την τιμή του.

Όσον αφορά στο i-Road αν και θυμίζει σκούτερ με καμπίνα διαθέτει δύο θέσεις, το μήκος του ανέρχεται στα 2.350 χιλιοστά, το ύψος στα 1.445 χιλιοστά και το μεταξόνιο στα 1.700 χιλιοστά, ενώ το βάρος του είναι μόλις 300 κιλά. Για την κίνησή του φροντίζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 2 kW (2,72 ίππων) που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 45 χλμ./ώρα και η αυτονομία του αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα, ενώ για την φόρτισή του χρειάζονται τρεις ώρες μέσω οικιακής παροχής.

Το «ιδιαίτερο» i-Road είναι πολύ σταθερό -όπως αναφέρει η Toyota-, αφού εφοδιάζεται με ένα σύστημα που ελέγχει τις κλίσεις του οχήματος και πατάει σε τροχούς 16 ιντσών. Όσον αφορά στη 2θέσια καμπίνα του, αυτή παρέχει όλες τις ανέσεις στους επιβάτες της, οι οποίοι δεν χρειάζεται να φορούν κράνος και απολαμβάνουν τη μουσική τους σε ένα προστατευμένο περιβάλλον.

Get it on Google Play Download on the App Store