Νέο Toyota Prius το 2015 και υδρογονοκίνητο

Η Toyota εξελίσσει τη νέα 4η γενιά του δημοφιλούς υβριδικού μοντέλου Prius (συνολικά έχουν πωληθεί πάνω από 5 εκατομμύρια Prius), το οποίο θα λανσαριστεί το 2015, ενώ ήδη βρίσκεται στους δρόμους με έντονο καμουφλάζ και δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες. Το νέο Prius θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA), η οποία θα διαθέτει χαμηλότερο κέντρο βάρους και υψηλότερη ακαμψία, συμβάλλοντας στην μείωση της κατανάλωσης και την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς. Το νέο Prius θα διατηρεί το σφηνοειδές προφίλ που χαρακτηρίζει το αμάξωμά του αλλά με ακόμα χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή.

Επίσης, θα εφοδιάζεται με ολοκαίνουργιο υβριδικό σύνολο με μικρότερο ηλεκτροκινητήρα, πιο αποδοτικό μηχανικό σύνολο βενζίνης και μπαταρίες μεγαλύτερης απόδοσης. Επιπλέον, η Toyota εξελίσσει ασύρματο σύστημα φόρτισης των μπαταριών, που θα εφαρμοστεί στις Η.Π.Α., Ιαπωνία και Ευρώπη το 2014.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι η Toyota θα παρουσιάσει τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο ένα μεσαίο σεντάν αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο και θα ξεκινήσει να διατίθεται το 2015. Επίσης, να επισημάνουμε ότι Toyota ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2015 θα παρουσιάσει 15 νέα ή ανανεωμένα υβριδικά αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store