Toyota Yaris (Vitz) 1.5 Turbo 152 PS

H Toyota για άλλη μια φορά… μας ανοίγει την όρεξη με μια σπορ – βελτιωμένη έκδοση του Yaris, που ουσιαστικά δεν πρόκειται να δούμε ποτέ επί Ευρωπαϊκού εδάφους. To Vitz GRMN Turbo όπως ονομάζεται το μοντέλο στην Ιαπωνία και θα διατεθεί εκεί σε μόλις 100 μονάδες, αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Toyota και του Ιαπωνικού βελτιωτικού οίκου Gazoo Racing. Αισθητικά το Vitz GRMN βασίζεται στο αμάξωμα του 3θυρου Yaris διαθέτει ωστόσο αρκετά σπορτίφ αισθητικά στοιχεία όπως είναι οι νέοι προφυλακτήρες, τα μαρσπιέ και οι 17 ιντσών ζάντες, ο διαχύτης στο πίσω μέρος και οι σπορ απολήξεις των εξατμίσεων, ενώ θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο χρώμα.

Στο εσωτερικό του ο σπορ του χαρακτήρας πηγάζει από τα πολύ όμορφα τύπου μπάκετ καθίσματα,  τα πεντάλ αλουμινίου, το flat bottomed δερμάτινο τιμόνι και τον σπορτίφ αισθητικής πίνακα οργάνων, με το κόκκινο χρώμα να είναι κυρίαρχο και να τονίζει τον εκρηκτικό του χαρακτήρα.

Μηχανικά η Gazoo Racing βελτίωσε το Yaris τοποθετώντας του αρχικά έναν κινητήρα 1.5 λίτρων που με υπερτροφοδότηση η απόδοσή του ανέβηκε κατά 42 ίππους φτάνοντας έτσι στους 152, με την ροπή να ανέρχεται στα 205 Nm. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο -ως προς τον χαρακτήρα του μοντέλου- κιβώτιο 5 σχέσεων ενώ το πιο σπορτίφ setup της ανάρτησης και τα νέα φρένα (4πίστονα δισκόφρενα εμπρός και δίσκοι και στον πίσω άξονα) συμπληρώνουν την βελτίωση και σε οδηγικό επίπεδο για το Yaris (Vitz) Turbo. 

Get it on Google Play Download on the App Store