Νέο υπερπολυτελές και ρετρό Toyota Century

Η Toyota αποκάλυψε το νέο υπερπολυτελές μοντέλο της Century, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην 45η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο (25 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου), ενώ η διάθεσή του στην τοπική αγορά θα ξεκινήσει στα μέσα του 2018.

Διαβάστε ακόμα: Ποιο αυτοκίνητο κρατάνε περισσότερο οι Αμερικανοί;

Το 3ης γενιάς Toyota Century διακρίνεται για τον ρετρό του σχεδιασμό, θυμίζοντας εξωτερικά σε μεγάλο βαθμό βρετανικά πολυτελή μοντέλα (βλ. Rolls-Royce). Την επιβλητική του εικόνα ενισχύουν με την σειρά τους και οι πολύ μεγάλες εξωτερικές διαστάσεις με μήκος 5.335 χλστ., πλάτος 1.930 χλστ., ύψος 1.505 χλστ. και μεταξόνιο 3.090 χλστ.

Στο εσωτερικό του νέου Century κυριαρχεί και εκεί το ρετρό ντιζάιν με τις πολλές ευθείες γραμμές και επίπεδες επιφάνειες στο ταμπλό, τις επενδύσεις ξύλου και οι υφασμάτινες επενδύσεις από 100% μαλλί. Στο πίσω μέρος της καμπίνας υπάρχουν δύο ανεξάρτητα και πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, ενώ το κέντρο υπάρχει μια μεγάλη οθόνη LCD για τον χειρισμό των καθισμάτων, του κλιματισμού και του ηχοσυστήματος. Επιπλέον, οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους τραπεζάκια, φως ανάγνωσης, σύστημα ψυχαγωγίας με 20 ηχεία κ.λπ.

Διαβάστε ακόμα: Ετοιμάζει νέα λιμουζίνα η Toyota

Την κίνηση του νέου Toyota Century αναλαμβάνει υβριδικό σύνολο με κινητήρα βενζίνης 5.0 λτ. V8, ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία νικελίου υβριδίου. Ισχύ και επιδόσεις δεν ανακοινώνει η Toyota, ωστόσο αναφέρει ότι επιδιώκει τη χαμηλότερη κατανάλωση στην κατηγορία του.

Get it on Google Play Download on the App Store