Ετοιμάζει νέα λιμουζίνα η Toyota

Νέο πρωτότυπο ετοιμάζει η Toyota το οποίο θα παρουσιαστεί στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο σε μορφή πρωτότυπου. Ο λόγος για το Crown Concept το οποίο ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών σεντάν και θα είναι γεμάτο καινοτομίες.

Δείτε ακόμη: Νέα δημοπρασία αυτοκινήτων του ΟΔΔΥ – Αναλυτική λίστα

Το Crown μπορεί να μην είναι όνομα γνωστό στην Ευρώπη και στην Ελλάδα πιο συγκεκριμένα, παρόλα αυτά έχει βαριά ιστορία, καθώς πρωτοεμφανίστηκε στην γκάμα της μάρκας το 1955.

Πλέον το βλέπουμε να κάνει εκ νέου την εμφάνισή του, αυτή την φορά στο πρωτότυπο, το οποίο μας δίνει μια ιδέα από το πώς θα είναι η έκδοση παραγωγής, η οποία θα είναι έτοιμη το καλοκαίρι του 2018.

Όπως είναι λογικό, η Toyota χρησιμοποίησε την νέα της πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) για την κατασκευή του πρωτότυπου, ενώ πάνω σε αυτή θα βασίζεται και η έκδοση παραγωγής.

Όσον αφορά στις διαστάσεις του, οι οποίες δεν αναμένεται να αλλάξουν δραματικά στην έκδοση παραγωγής, στην περίπτωση του πρωτότυπου το μήκος είναι στα 4.910 χλστ., το πλάτος στα 1.800 χλστ., το ύψος στα 1.455 χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.920 χλστ.

Φυσικά, η Toyota ετοιμάζεται να εξοπλίσει το νέο Crown με καινοτόμα συστήματα, ένα εκ των οποίων θα είναι το DCM (Data Communication Modules), το οποίο αφόρα τη συνδεσιμότητα για την ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στο αυτοκίνητο και σε άλλα αυτοκίνητα σαν και αυτό αλλά και φυσικά για σύνδεση με smartσυσκευές.

Διαβάστε επίσης: Η Alfa Romeo Giulia «βασανίζεται» από τον IIHS (+videos)

Μένει να περιμένουμε λοιπόν την έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, οπότε και θα έχουμε περισσότερα νέα για το Toyota Crown και όχι μόνο.

Get it on Google Play Download on the App Store