Η Audi ετοιμάζει ένα νέο επαναστατικό 4κύλινδρο κινητήρα




Τα πάνω – κάτω ετοιμάζεται να φέρει η Audi με ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τους τετρακύλινδρους κινητήρες με τα κάθετα τοποθετημένα έμβολα, αφού αναζητά μια καινοτόμο φόρμουλα που θα προσφέρει τη βελούδινη λειτουργία των V6 ή V8. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το σχέδιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ο στρομφαλοφόρος άξονας δεν θα είναι κάθετα ευθυγραμμισμένος με τους κυλίνδρους και τα έμβολα, τα οποία έχουν μετατοπιστεί πλαγίως. Παράλληλα οι μπιέλες φαίνεται ότι έχουν τελείως διαφορετικό σχεδιασμό, αφού το πάνω τμήμα τους δεν είναι επίπεδο αλλά διαθέτει έντονες κοιλότητες.  

Στόχος είναι η πιο ομαλή λειτουργία και η ελαχιστοποίηση των κραδασμών μέσω των μειωμένων εσωτερικών τριβών, έτσι ώστε αυτοί οι κινητήρες να τοποθετηθούν και σε μεγάλα μοντέλα της Audi, αντικαθιστώντας τους πιο μεγάλους, βαρύτερους και με περισσότερη κατανάλωση 6κύλινδρους ή 8κύλινδρους.

Ωστόσο, φαίνεται ότι καταλαμβάνει περισσότερο χώρο ως προς το πλάτος έναντι ενός συμβατικού 4κύλινδρου κινητήρα, αλλά δείχνει να έχει πιο μικρό ύψος, μειώνοντας έτσι το κέντρο βάρους. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πότε θα μπει στην παραγωγή ένας τέτοιος κινητήρας, αφού προς το παρόν βρίσκεται στα σχέδια, ενώ απαιτεί πολλές ώρες και χιλιόμετρα εξέλιξης.




Get it on Google Play Download on the App Store