Αποκαλυπτήρια για το νέο Subaru Impreza Sedan

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του Impreza Sedan Concept, η Subaru αποκαλύπτει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το ολοκαίνουργιο μοντέλο παραγωγής, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και το 5θυρο, που έχουμε δει μέσω του πρωτότυπου Impreza 5-Door Concept.

To νέο Subaru Impreza Sedan είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Subaru Global Platform, η οποία εξασφαλίζει χαμηλότερο βάρος και υψηλότερη ακαμψία. Το νέο 4θυρο Impreza διαθέτει παράλληλα μεγαλύτερο μήκος κατά 41 χλστ. (4.625 χλστ.), μακρύτερο μεταξόνιο κατά 25 χλστ. (2.670 χλστ.), είναι πιο πλατύ κατά 38 χλστ. (1.777 χλστ.) και χαμηλότερο κατά 10 χλστ. (1.455 χλστ.)

Σχεδιαστικά έχει υιοθετήσει τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές του πρωτότυπου μοντέλου, ωστόσο δεν έχει τον έντονα δυναμικό χαρακτήρα εκείνου και δείχνει πιο ήπιων τόνων. Μοντέρνο παρουσιάζεται και το εσωτερικό του νέου Impreza Sedan, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από του προγενέστερου μοντέλου.

Η τετρακίνηση φυσικά είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, ενώ ο κινητήρας που εφοδιάζει το Αμερικάνικων προδιαγραφών μοντέλο είναι 2λιτρος boxer ισχύος 152 ίππων. Το μηχανικό αυτό σύνολο είναι κατά 80% καινούργιο και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Lineatronic με τις 7 ταχύτητες στην χειροκίνητη επιλογή.

Get it on Google Play Download on the App Store