Πέντε σπορ μοντέλα Skoda στο GTI Meeting του Wörthersee

Στην 34η ετήσια συνάντηση των GTI στο Wörthersee της Αυστρίας (12-16 Μαΐου), η Skoda θα παρατάξει πέντε σπορ μοντέλα της, από αγωνιστικά, πρωτότυπα αλλά και παραγωγής. Η νέα αγωνιστική Skoda Fabia R5 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό λίγες εβδομάδες μετά την θριαμβευτική πρεμιέρα της  στο φετινό Πρωτάθλημα Ράλι της Τσεχίας. Εφοδιασμένη με 1.6 λτ. turbo κινητήρα, 5τάχυτο σειριακό κιβώτιο, γόνατα ΜακΦέρσον και ελάχιστο βάρος 1.230 κιλών, έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει.

H Skoda Fabia R5 Combi αποτελεί μια πρωτότυπη εκδοχή αγωνιστικού στέισον βάγκον οχήματος. Το πράσινο αμάξωμα με τις μαύρες και λευκές λωρίδες πατάει σε ζάντες 18 ιντσών, εφοδιάζεται με μεγάλη πίσω αεροτομή, πλατύτερα εμπρός φτερά και σπορ προφυλακτήρες. Κάτω από το καπό της φιλοξενείται ο 1.6 λτ. turbo κινητήρας της αγωνιστικής Fabia R5.

Πιο ιδιαίτερη εμφάνιση έχει το pickup Skoda FUNstar, το οποίο βασίζεται στη νέα Fabia αλλά με πάρα πολλές αλλαγές. Οι ζάντες των 18 ιντσών προέρχονται από την Octavia RS, ωστόσο εφοδιάζεται με τον 1.2 TSI κινητήρα απόδοσης 122 ίππων, συνδυασμένο με 7τάχυο DSG κιβώτιο. Φυσικά, περισσότερο εντύπωση προκαλεί η καρότσα στο πίσω μέρος.

Σπορτίφ εμφάνιση παρουσιάζει και η Fabia με το σχεδιαστικό πακέτο Red & Grey. Το πάνω μέρος του λευκού αμαξώματός της διατρέχουν ταινίες γκρι – κόκκινου χρώματος και οι κόκκινες ζάντες αλουμινίου που φοράει είναι 17 ιντσών. Επιπλέον, το πακέτο αισθητικής αναβάθμισης περιλαμβάνει κόκκινους καθρέπτες και bodykit με σπόιλερ εμπρός, διακριτικά ένθετα στα μαρσπιέ, πίσω διαχύτη και αεροτομή οροφής.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών αναμένεται να συγκεντρώσει και η κορυφαία έκδοση της Octavia Combi RS 230. Με κινητήρα 2.0 TSI 230 ίππων, 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ., τελική ταχύτητα 247 χλμ./ώρα, είναι η ταχύτερη Octavia Combi παραγωγής όλων των εποχών. Επίσης, είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που εφοδιάζεται με μπλοκέ εμπρός διαφορικό.

Get it on Google Play Download on the App Store