Νέο Skoda Yeti Xtreme concept rally car για το Wörthersee

Μαζί με το πρωτότυπο κάμπριο CitiJet, η Skoda θα παρουσιάσει στην εκδήλωση του Wörthersee και ένα ακόμα concept, το Yeti Χtreme με την αγωνιστική «διάθεση» και τα πολύ extreme χαρακτηριστικά, όπως άλλωστε υποδηλώνει και η ονομασία του. Την πιο μυώδη του εμφάνιση σε σχέση με το νορμάλ ανανεωμένο Yeti στο οποίο βασίζονται τονίζουν οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες με τις προστατευτικές ποδιές, τα καλύμματα στα μασπιέ, την κίτρινη οροφή με την αεροτομή στο τελείωμά τις και τις δίχρωμες ζάντες των 17 ιντσών με τα μεγάλα χωμάτινα ελαστικά.

Στο εσωτερικό του Yeti Χtreme τα τέσσερα μπάκετ καθίσματα της Recaro με τις ζώνες τεσσάρων σημείων βγάζουν μάτια. Επιπλέον σπορ χαρακτηριστικά αφορούν στο «Super Sport» τιμόνι με ενσωματωμένα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, τα καλύμματα των θυρών από ανθρακόνημα, τα καλύμματα του δαπέδου από αλουμίνιο και τις επενδύσεις από αλκαντάρα με τις κίτρινες ραφές.

Παρά όμως τον δυναμικό του χαρακτήρα ως προς την εμφάνιση, στο κομμάτι του κινητήρα θα περίμενε κανείς κάτι πιο ισχυρό από τον 1.8 TSI των 152 ίππων και 250 Nm ροπής, με το 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα των 192 χλμ./ώρα. Ωστόσο τα φρένα του προέρχονται από την Octavia RS.

Get it on Google Play Download on the App Store