Νέα Skoda Fabia στα τέλη του 2014, πλήρως εκσυγχρονισμένη

Στα τέλη του 2014, αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα τρίτη γενιά της Fabia (το 2007 λανσαρίστηκε το υπάρχον μοντέλο), πιθανώς τον Οκτώβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, η οποία θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, θα διαθέτει πιο δυναμική εμφάνιση και θα εφοδιάζεται με νέους κινητήρες.

Τελευταίες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα Fabia θα εξελιχθεί σε μια νέα εκδοχή της πλατφόρμας MQB (σε αυτή βασίζονται τα Golf, A3, Leon, Octavia), η οποία θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 50 χιλιοστά και θα είναι ελαφρύτερη αλλά πιο στιβαρή. Σχεδιαστικά το νέο μικρό Skoda (ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία) θα είναι πιο ελκυστικό σχεδιαστικά, χαμηλότερο και πιο πλατύ, ενώ θα ακολουθεί τη νέα εταιρική ταυτότητα της φίρμας που έχουμε δει στα Rapid και Octavia.

Πλήρως ανανεωμένη θα είναι και η γκάμα των κινητήρων, η οποία θα προέρχεται από το ανανεωμένο VW Polo. Έτσι ο αρχικός 1.2 MPI κινητήρας θα αντικατασταθεί από τον 1.0 MPI των 60 και 75 ίππων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει ο νέος 3κύλινδρος 1.0 TSI 90 PS και ο αναβαθμισμένος 1.2 TSI θα αποδίδει 90 και 110 ίππους. Στους ντίζελ ο 1.2 TDI 75 PS θα δώσει στην θέση του στο νέο 1.4 TDI με 75 και 90 ίππους, με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2.

Get it on Google Play Download on the App Store