Skoda 2014: Νέα Fabia και 2 SUV

Σε μεγάλη ευφορία βρίσκεται η Skoda, η οποία εκτός από το ότι ανανεώνει την γκάμα της θα παρουσιάσει και νέα μοντέλα για πρώτη φορά. Ήδη το 2013 λανσάρισε αρκετά σημαντικά μοντέλα, όπως είναι η νέα Octavia, το Rapid Spaceback και τα ανανεωμένα Superb και Yeti. Για το 2014, η Skoda ετοιμάζει τρία ακόμα ολοκαίνουργια μοντέλα, ένα μεγάλο 7θέσιο SUV που θα κάνει πρεμιέρα το Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τη νέα Fabia προς το καλοκαίρι και ένα νέο μικρό SUV.

Το 7θέσιο SUV ενδέχεται να έχει ομοιότητες με το επίσης 7θέσιο Volkswagen CrossBlue SUV concept, που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2013, στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Εξωτερικά θα υιοθετεί τη νέα μάσκα και φωτιστικά σώματα που έχουμε δει στα πιο πρόσφατα μοντέλα της Skoda όπως είναι το Rapid και η νέα Octavia, το υπόλοιπο τμήμα του αμαξώματος θα είναι σχετικά «τετραγωνισμένο» και στο εσωτερικό η σχεδίαση θα είναι λιτή προς όφελος της πρακτικότητας και της εργονομίας, ενώ οι χώροι θα είναι μεγάλοι για όλους τους επιβάτες και τις αποσκευές κατά τα γνωστά πρότυπα της Skoda.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το νέο μικρό SUV, το οποίο θα βασίζεται κατά πολύ στο πρωτότυπο VW Taigun, ενώ θα υιοθετεί τα αισθητικά γνωρίσματα της Skoda. Οι διαστάσεις του θα είναι ανάλογες με αυτές του VW Taigun και έτσι το μήκος του θα κυμαίνεται γύρω στα 3,9 μέτρα, το πλάτος στα 1,7 μέτρα, το ύψος στα 1,5 μέτρα χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.47 μέτρα. Προσοχή αναμένεται να δοθεί στην πρακτικότητα και στους διαθέσιμους χώρους, όπως ισχύει και στο μεγαλύτερο Yeti. Για την κίνησή του θα υπάρχει ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος, με χαμηλή κατανάλωση και πολύ καλές επιδόσεις.

Πολύ σημαντικό μοντέλο για την Skoda θα είναι και η νέα τρίτη γενιά της Fabia (η υπάρχουσα γενιά λανσαρίστηκε το 2007), η οποία θα διαθέτει ελαφρώς τονισμένες διαστάσεις με το μήκος του αμαξώματος να ξεπερνά τα 4 μέτρα, το πλάτος να αγγίζει τα 1,7 μέτρα και το μεταξόνιο να είναι μεγαλύτερο από 2,5 μέτρα. Εύλογα, η 3ης γενιάς Fabia θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (υπολογίζεται στα 325 λίτρα). Στον τομέα των κινητήρων, ο αρχικός θα είναι ο 3κύλινδρος 1.0 λίτρου (από τα VW up!, Skoda Citigo και SEAT Mii) με απόδοση 60 και 75 ίππων, ενώ το εν λόγω μηχανικό σύνολο να αποκτήσει και έκδοση TSI. Παράλληλα, θα εφοδιάζεται και με τους πιο ισχυρούς 1.2 TSI και 1.4 TSI, καθώς και με τους ντίζελ 1.2 TDI και 1.6 TDI.

Get it on Google Play Download on the App Store