Skoda Yeti ανανεωμένο: Επίσημη παρουσίαση

Τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το Skoda Yeti δέχεται την πρώτη ανανέωσή του και θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Εξωτερικά, το ανανεωμένο Yeti διακρίνεται κυρίως από το ανασχεδιασμένο εμπρόσθιο τμήμα του αμαξώματος, με τη νέα μάσκα στα πρότυπα του Rapid και Octavia, τα νέα φωτιστικά σώματα με LED δίχως τους στρογγυλούς εφαπτόμενους προβολείς ομίχλης, οι οποίοι μετακινήθηκαν κάτω στον πιο δυναμικής σχεδίασης προφυλακτήρα. Πίσω μόνο το κάλυμμα των φωτιστικών σωμάτων είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο. Παράλληλα, στην έκδοση Urban, όλα τα μαύρα πλαστικά τμήματα είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος (εδώ ίσως χάνει κάποιους πόντους από τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του), ωστόσο στην έκδοση Outdoor διατηρείται ο περιπετειώδης χαρακτήρας του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Skoda Yeti υπάρχει νέας σχεδίασης τιμόνι με πιο σπορτίφ εμφάνιση και αλλαγμένες επενδύσεις. Στον εξοπλισμό του προστέθηκε κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και το σύστημα εισόδου – εξόδου και εκκίνησης του κινητήρα χωρίς κλειδί (KESSY).

Οι κινητήρες δεν παρουσιάζουν αλλαγές και είναι οι γνωστοί TSI των 1.2, 1.4 και 1.8 λίτρων και οι ντίζελ TDI των 1.6 και 2.0 λίτρων, με τον αρχικό πετρελαιοκινητήρα των 105 ίππων να καταναλώνει 4,6 λτ./100 χλμ. καύσιμο και να εκπέμπει 119 γρ./χλμ. CO2. Η διάθεση του ανανεωμένου Yeti θα ξεκινήσει προς τα τέλη του 2013.

Get it on Google Play Download on the App Store