Skoda Fabia 2014: Νέες αναλυτικές πληροφορίες

Η νέα τρίτη γενιά της Fabia (η υπάρχουσα γενιά λανσαρίστηκε το 2007) αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή της τον Οκτώβριο του 2014 στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ θα είναι το πρώτο μικρό μοντέλο του ομίλου VW που θα βασίζεται στην κοντή εκδοχή της πλατφόρμας MQB. Το γεγονός αυτό σημαίνει ταυτόχρονα μείωση του συνολικού βάρους του αμαξώματος μέσω της εκτενούς χρήσης ατσαλιού υψηλής αντοχής με ταυτόχρονη αύξηση της ακαμψίας, αλλά και της ασφάλειας των επιβατών. Εδώ στόχος θα είναι τα 5 αστέρια, αφού και οι δύο γενιές έχουν αξιολογηθεί με 4 αστέρια.

Σχεδιαστικά, η νέα Fabia θα υιοθετεί στοιχεία από τη νέα φιλοσοφία της φίρμας που έχει αποτυπώσει στα νεότερα μοντέλα Rapid και Octavia, όπως μπορείτε να δείτε στην ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία. Έτσι θα παρουσιάζει πιο σύγχρονο προφίλ και θα αποπνέει πιο στιβαρή αίσθηση τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό.

Ελαφρώς τονισμένες θα είναι και οι διαστάσεις του αμαξώματος με το μήκος να ξεπερνά τα 4 μέτρα, το πλάτος να αγγίζει τα 1,7 μέτρα και το μεταξόνιο να είναι μεγαλύτερο από 2,5 μέτρα. Εύλογα, η 3ης γενιάς Fabia θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (υπολογίζεται στα 325 λίτρα).

Στον τομέα των κινητήρων, ο αρχικός θα είναι ο 3κύλινδρος 1.0 λίτρου (από τα VW up!, Skoda Citigo και SEAT Mii) με απόδοση 60 και 75 ίππων, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο το εν λόγω μηχανικό σύνολο να αποκτήσει και έκδοση TSI με 90 ίππους. Παράλληλα, θα εφοδιάζεται και με τους πιο ισχυρούς 1.2 TSI και 1.4 TSI, καθώς και με τους ντίζελ 1.2 TDI και 1.6 TDI.

Get it on Google Play Download on the App Store