Νέα Skoda Octavia RS και επίσημα

H Skoda αποκάλυψε πριν από λίγα λεπτά επίσημα τη νέα κορυφαία Skoda Octavia RS, για την οποία αναφέρει πως είναι «Η ταχύτερη Octavia από ποτέ», ενώ παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνει στις 10 Ιουλίου, στο Goodwood Festival of Speed. Εξωτερικά είναι ουσιαστικά ίδια με την Octavia RS που είχε δείξει το autogreeknews.gr εδώ και αρκετό καιρό και διακρίνεται από τη μαύρη μάσκα, τους ανασχεδιασμένους και πιο σπορτίφ προφυλακτήρες, τα τονισμένα μαρσπιέ, την πίσω διακριτική αεροτομή, το διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα με τις δύο τραπεζοειδείς απολήξεις των εξατμίσεων και τις εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου (17, 18 και 19 ιντσών).

Για το εσωτερικό δεν έχει δοθεί φωτογραφία, ωστόσο η Skoda αναφέρει ότι είναι μαύρο με σπορτίφ εικόνα, την οποία τονίζουν τα τύπου μπάκετ καθίσματα, το 3 ακτινών τιμόνι, τα μεταλλικά ανοξείδωτα πεντάλ και τα λογότυπα «RS» που υπάρχουν σε διάφορα σημεία.

Την κίνηση της νέας Octavia RS αναλαμβάνουν δύο κινητήρες, o 2.0 TSI 220 HP και ο 2.0 TDI 184 HP, αμφότεροι συνδυασμένοι με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά με επίσης 6 σχέσεων DSG. Με τον 2.0 TSI επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 248 χλμ./ώρα, ενώ με τον 2.0 TDI τα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 8,1 δλ. και η τελική φτάνει τα 232 χλμ./ώρα (επιδόσεις με το μηχανικό κιβώτιο).

Για τη δυναμική συμπεριφορά του σπορτίφ μεσαίου Skoda φροντίζει η πιο σφιχτή ανάρτηση, η οποία είναι παράλληλα χαμηλωμένη κατά 12 χιλιοστά (13 χλστ. στην Octavia Combi RS). Επιπλέον, εφοδιάζεται με το XDS ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, ενώ όπως αναφέρει η φίρμα, το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης προσφέρει μεγάλη ακρίβεια και αμεσότητα. 

Δείτε ακόμα: Νέο Skoda Rapid RS

Get it on Google Play Download on the App Store