Η νέα κουπέ Rolls-Royce Wraith

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης στις 5 Μαρτίου, ένα νέο κουπέ βασισμένο στην Ghost, την «Wraith», η οποία θα είναι διαθέσιμη προς τα τέλη του 2013… Το όνομά της προέρχεται από το μοντέλο του 1938, που είχε μήκος 5,15 μέτρα και κινούνταν από ένα 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ 4.3 λίτρων. Δηλαδή εξίσου πληθωρική όπως αναμένεται να είναι και η νεότερη Rolls-Royce Wraith, που θα βασίζεται σε μια μικρότερη πλατφόρμα από αυτή της Ghost, θα διαθέτει πολλές αναβαθμίσεις και την κίνησή της θα αναλαμβάνει ένας «ενισχυμένος» V12 twin turbo κινητήρας 6.6 λίτρων με ισχύ άνω των 600 ίππων.

Σχετικά με τη νέα Rolls-Royce Wraith, ο Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής μάρκας, Torsten Muller-Otvos, δήλωσε σε παγκόσμιο συνέδριο των ντίλερ σήμερα το πρωί στο Λονδίνο: «Να περιμένετε την πιο τολμηρή σχεδίαση, τη πιο δυναμική συμπεριφορά και τη πιο ισχυρή σε απόδοση Rolls-Royce που έχει ποτέ φιλοξενήσει το περίφημο ειδώλιο Spirit of Ecstasy. Θα παρουσιάσουμε ένα μοντέλο, του οποίου χαρακτηριστικά σημεία είναι η πολυτέλεια, η φινέτσα και η μοναδικότητα, γνωρίσματα που έχουν κάνει την Rolls-Royce αποκορύφωμα της πολυτέλειας στον κόσμο για τα τελευταία 108 χρόνια. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που δεν θα προσδιορίζεται μόνο από μια διαχρονική κομψότητα, αλλά αυτό που θα περιέχει την αίσθηση της δύναμης, στιλ και δυναμισμού».   

Περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν επισήμως τον Φεβρουάριο, καθώς στις 12, 19 και 26 του μήνα θα δημοσιευθούν οι πρώτες «μυστηριώδεις» εικόνες της νέας Rolls-Royce Wraith. 

Get it on Google Play Download on the App Store